NEST Nest Learning Thermostat V3
Nest Learning Thermostat V3 239,-

Nest Learning Thermostat V3

€239,- €239,00
Op voorraad
  • KIES zelf je bezorgdag, tijd en locatie
  • EENVOUDIG retour binnen 30 dagen
  • GRATIS ADVIES bel +31 85 029 05 78
  • GRATIS VERZENDING vanaf € 75,00
  • Tot 17:00 uur VANDAAG VERSTUURD
  • Achteraf betalen met Afterpay
Informatie

De Nest Learning Thermostaat V3 is een slimme WiFi thermostaat die je draadloos kunt bedienen met de App en waarmee je inzicht krijgt in je energieverbruik. Met de Heat Link-verbind je de thermostaat met je cv-ketel en via de Nest-app krijg je inzicht in en controle over de klimaatbeheersing van je huis, en is wereldwijd te bedienen. Handig als je op vakantie gaat en vergeten bent de verwarming lager te zetten. Of als je eerder thuis komt en je de verwarming vast wil aan zetten.

De thermostaat kun je instellen op aan/uit, maar ook modulerend waardoor de thermostaat de ruimte(s) geleidelijk op temperatuur laat komen zonder de ingestelde temperatuur te overschrijden. Ook wordt de temperatuur in de ruimte zo optimaal mogelijk constant gehouden. Al met al is dit een verbetering ten opzichte van de simpele aan/uit-functie. Dankzij de nieuwe ‘afstandsweergave’ kun je met de V3 de temperatuur en andere informatie op het scherm laten tonen wanneer je er voor langs loopt.

Ook is het met de V3 mogelijk om één thermostaat in verschillende accounts te zetten. Dit is wel zo handig wanneer je met je familie in huis zit, de accounts niet wilt delen en je thermostaat toch wilt afstemmen op het gedrag van het complete gezin. De thermostaat houdt voortaan dan ook rekening met iedereen die de thermostaat in zijn of haar account heeft staan en kijkt hierbij nu ook naar de locatie van je telefoon, middels WiFi en gps. Hiermee wordt bepaald of er iemand aanwezig is en of de thermostaat dus ingeschakeld moet zijn of de eco-modus moet aannemen.

De Nest App

Hoewel je in principe alles op de Nest Thermostaat zelf kunt instellen is de app het hart van het slimme systeem. Hiermee stel je alles één keer goed in om vervolgens zo nu en dan je thermostaat handmatig (of via de app) wat hoger of lager te zetten. De Nest-app is één van de meest gebruiksvriendelijke en fraai vormgegeven apps voor smart home thermostaten. De app werkt moeiteloos, snel en eenvoudig, en ook het toevoegen van je Nest-product is een fluitje van een cent; scan de QR-code en volg de stappen.

Gebruik

Belangrijk is dat je de thermostaat één keer goed instelt qua algemene instellingen als afwezigheid, gebruikers etc. Vervolgens geef je de thermostaat de tijd om te leren. Zet handmatig de temperatuur op het gewenste niveau en blijft dit doen totdat Nest een schema heeft aangemaakt waarmee op je levensstijl wordt ingespeeld. Dit duurt ongeveer twee weken. Daarna heeft de Nest aardig door wanneer de temperatuur overdag wat hoger mag en wanneer lager. En ook daarna blijft de Nest leren; wanneer het buiten kouder wordt en je het binnen wat warmer wilt hebben of wanneer je wat vroeger op moet staan om naar je werk te gaan. Echter, het een en ander is wel afhankelijk van een (redelijk) vast schema. Kom je een keer later thuis dan verwacht en heb je de afwezigheidsmodus niet aanstaan, dan verwarmt de thermostaat de ruimte al een tijdje en verspil je dus energie. Het is dus zaak die afwezigheidsdetectie aan te zetten; dat helpt verspilling voorkomen.

Integratie Smart Home Zone Verwarmingsysteem

Ondanks het feit dat de Nest V3 een slimme thermostaat is, hangt deze in de woonkamer en kan niet de verschillende kamers (zones) apart verwarmen. De Nest V3 stel je in op de gewenste temperatuur en wanneer de huiskamer deze temperatuur bereikt schakelt de cv-ketel uit. Je kunt natuurlijk op elke kamer een Nest Thermostaat installeren, maar de radiatorknop open/dicht draaien in de woonkamer, hal, slaapkamer of zolderkamer kan de Nest niet, dus dat werkt niet als zone verwarming. En draai je zelf handmatig de radiatorkranen open dan schakelt de cv-ketel niet in, en werkt dus alleen wanneer de huiskamer thermostaat warmte vraagt en dan de cv-ketel inschakelt. Dit is natuurlijk niet ideaal en niet efficiënt.

Bij zone verwarming is het mogelijk om meerdere kamers onafhankelijk van elkaar te kunnen verwarmen. Andere kamers worden niet onnodig verwarmt en dat bespaart pas echt energie. Goedkoper en meer comfort dus! Hiervoor kun je de Nest V3 middels de API (application programming interface) bijvoorbeeld integreren in het Smart Home Systeem van FIBARO, de Home Center 2. Deze coördineert en bedient via het verwarmingspaneel en een zone verwarmingsschema, je Nest V3, al je slimme draadloze thermostatische radiatorkranen, slimme vloerverwarmingskranen, de slimme elektrische vloerverwarming in de badkamer, en is tevens draadloos te bedienen met de FIBARO App, van waar ook ter wereld.

Lees meer over slimme zone verwarming

Nest V3 Installatie

De Nest Thermostaat is in principe zelf te installeren, mits je weet wat je doet. We bieden tevens installatieservice, zeker handig als je nog een adapter nodig hebt voor je cv-ketel om met de Nest de kunnen communiceren via het OpenTherm-protocol. Bekijk hier of je cv-ketel geschikt is.

Mocht je voor zone verwarming gaan met het FIBARO Smart Home Systeem dan is het sowieso aan te raden om onze installatieservice in te schakelen.

Maak vrijblijvend een afspraak voor gratis advies aan huis of in de showroom.
FIBARO is een zeer compleet Smart Home Systeem, met draadloze bediening van al je slimme apparaten, verwarming en verlichting, alles binnen handbereik met slechts één app.

Contact:
T: +31 85 029 05 78
E: info@home2link.nl

KENMERKEN

Werkt handmatig en via WiFi met App
OpenTherm
Zelflerend
Werkt draadloos via USB lader
Eenvoudig overal te plaatsen
Ook bedraad te installeren
Mooi design
Intuïtieve App
API integratie mogelijkheden
Max. 20 thermostaten per huis
Max. 3 huizen per account
2 jaar garantie
Niet eenvoudig te installeren
Niet voor alle cv-ketels geschikt
Vereist een continue internet verbinding

 

DOWNLOADS

PDF Specificaties Nest V3
PDF Specificaties Heatlink

 

Specificaties
Voeding: USB lader of cv-ketel
Inputs: cv-ketel bedrading
Outputs: n.v.t.
Protocol: WiFi, Bluetooth Low Energy
Multisensor: Temperatuur, geofencing, beweging
Dimensie: 84 x 84 x 32mm
NEST Nest Learning Thermostat V3
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »