SHELLY Shelly Dimmer  WiFi inbouw schakelaar
Shelly Dimmer WiFi inbouw schakelaar €21,99

Shelly Dimmer WiFi inbouw schakelaar

€21,99
Niet op voorraad
  • Bestel 4 voor €20,89 per stuk en bespaar 5%
  • KIES zelf je bezorgdag, tijd en locatie
  • EENVOUDIG retour binnen 30 dagen
  • GRATIS ADVIES bel +31 85 029 05 78
  • GRATIS VERZENDING vanaf € 75,00
  • Binnenkort leverbaar, PRE-ORDER NU
  • Achteraf betalen met Afterpay
Informatie

De Shelly Dimmer is uitverkocht en wordt vervangen door de Shelly Dimmer 2, die tevens zonder blauwe nul-draad is aan te sluiten.
Eindelijk, een betaalbare slimme Dimmer van Shelly zonder blauwe nul-draad, waar de Shelly fans lang op hebben gewacht. Nu is het pakket van Shelly echt compleet om al je verlichting slim te maken.

Schakel aan/uit en dim met je smartphone draadloos je lampen, van waar ook ter wereld. En het mooie is, je schakelaar blijft ook nog gewoon werken. Maak eenvoudig slimme scènes (scenario's) en zet timers in de gratis App voor je huisautomatisering. Zet bijvoorbeeld automatisch je lampen aan bij zonsondergang of dim automatisch je verlichting voor in de nacht tussen 23:00-06:00 uur. Ook stembediening met Siri (vereist flashen), Google Assistant of Amazon Alexa is mogelijk; "Hey Google, zet de tafellamp 40%".

De Shelly Dimmer is een zeer prijs gunstige en slimme kleine WiFi inbouw dimmer voor jouw Smart Home Systeem, klein genoeg om in te bouwen achter je wandschakelaar. Wij adviseren te kiezen voor een dubbele impulsdrukker die je aansluit op I1 (Input 1) en I2 (Input 2) van de dimmer, waarmee je met I1 de dimmer "aan" of "uit" zet (klikken) en omhoog kunt dimmen (vasthouden), en met I2 de dimmer äan"of "uit" zet (klikken) en omlaag kunt dimmen (vasthouden.) De open source zorgt ervoor dat je de Shelly Dimmer met nagenoeg elk domotica of huisautomatiseringssysteem kunt integreren. Maar Shelly heeft ook een eigen gratis App waarmee je eenvoudig en goedkoop een Smart Home Systeem opzet zonder de kosten van een Gateway/Hub.

Installeer de Shelly Dimmer volgens de gebruiksaanwijzing, maak verbinding via WiFi met de gratis Shelly App, en koppel de module. Eenvoudiger kan niet! De Shelly Dimmer werkt met traditionele dimbare gloeilampen, halogeenlampen en led-verlichting. Voor 110-240VAC, 0W-200W, heeft deze dimmer geen minimale last, maar wel een blauwe draad nodig om aan te sluiten. Heb je geen blauwe draad, dan biedt de Shelly Dimmer 2 de oplossing.

De Shelly Dimmer heeft een ESP8266 met 4MB flash chip ingebouwd. Dit maakt het mogelijk je eigen of alternatieve firmware te flashen. Helaas werkt dit niet voor Tasmota vanwege de 2e MCU die het dimmen regelt. Voor het flashen is wel een USB-to-UART 3.3V en minimaal 350mA adapter nodig, zoals onze FTDI adapter. En het mooie is, je hoeft de Shelly niet eens open te maken. Flashen gaat eenvoudig via de direct te bereiken pins aan de buitenkant.
LET OP: sluit NOOIT de Shelly op het voedingsnet aan tijdens flashen!

Maar waarom flashen? De Shelly Dimmer heeft nl. een lokale HTTP server (poort 80), welke fungeert als een simpele webpagina waarmee je de Shelly Dimmer kan integreren met oa;
- Fibaro
- Homey
- Vera
- Home Assistant
- OpenHab
- Domoticz
- HomeSeer
- SmartThings
- HomeKit (alleen via HomeBridge)
- En vele andere..

Wil je liever niet gebruik maken van de gratis Shelly cloud service, maar toch je apparaten op afstand kunnen bedienen? Geen probleem. De Shelly Dimmer ondersteund ook basic MQTT (Message Queue Telemetry Transport) voor betrouwbare verbindingen via een centrale bemiddelaar: de MQTT-broker. De betrokken apparaten communiceren alleen met de broker en kennen elkaar onderling verder niet. Ze hoeven de ip-adressen en de technische details van de andere deelnemers dus niet te weten. Veilig en betrouwbaar dus, met real-time monitoring en eenvoudige integratie. Wil je meer weten? Lees dan ons Shelly WiFi Switch Blog.

KENMERKEN

Voor- en nadelen

Open source
Werkt stand-alone via WiFi 2,4 Ghz
Ingebouwde webserver
Access Point en Client Mode
Ondersteund HTTP en/of UDP
110-240VAC, 0-200W
Beveiligd tegen oververhitting en overbelasting
Gratis Android of IOS App
Gratis Shelly cloud
Werkt met MQTT
Werkt met Google Home of Alexa
Eenvoudig installeren
Inbouw, achter (wand)schakelaar
Werkt met schakelaar, pulsschakelaar, hotelschakeling
Pulsschakelaar voor dimmen
Scene activatie via App
ESP8266 met 4MB flash/debug chip
OTA frimware updates
Stroommeting
Blauwe nul-draad nodig voor aansluiten
Transformator min. 50VA tot max. 150VA.
HomeKit vereist Homebridge
Flashen vereist enige handigheid
Flashen met Tasmota kan niet!

 

DOWNLOADS

PDF Shelly Dimmer Handleiding (ENG)
PDF Shelly Dimmer Aansluitschema's
PDF Shelly Dimmer vs Dimmer SL vergelijk (ENG)
PDF Shelly aansluitset handleiding (NL)
PDF Fibaro, Homey, Home Assistant integratie
PDF Shelly toevoegen aan App (NL)


Shelly finder windows

Shelly finder Mac OSX

Specificaties
Voltage: 110-240VAC
Vermogen: 0-200W LED, 10-220W Incandescent/Halogen
Verbruik: <1,5W
Protocol: WiFi 2,4GHz, 802.11 b/g/n
Dimensie: 42 x 36 x 14 mm
SHELLY Shelly Dimmer  WiFi inbouw schakelaar
Reviews
10 / 10
(2)
10 / 10
Pieter-Jan 12 Maart 2020

Goed verpakt en snel geleverd. Heel blij met deze dimmer. Werkt perfect, tot 1% dimmen met de Shelly app, en via Google Home. Eenvoudig te installeren met de mee bestelde aansluitset met soepel snoer. Ook de JUNG pulsdrukker meebesteld voor dimmen met de schakelaar. Past zo zelfs in een 40mm diepe inbouwdoos.

10 / 10
Frederick2 17 Januari 2020

Snel geleverd en top dimmer. Het is lastig verbinden met de App op de reguliere manier, maar met de handleiding van Home2Link gaat het altijd goed. Geef je Shelly wel een vast IP-adres. Ook de Jung pulsdrukkers gelijk mee besteld. Dan kun je aan/uit schakelen en dimmen met de wandschakelaar.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »