• Voor 17uur besteld vandaag verstuurd!
  • Zaterdag alleen op afspraak!
  • Gratis verzending vanaf €75 NL
AQARA Aqara Presence Sensor FP2
Aqara Presence Sensor FP2 €83,95

Aqara Presence Sensor FP2

€83,95
Op voorraad
  • Koop 2 voor €79,75 per stuk en bespaar 5%
  • KIES zelf je bezorgdag, tijd en locatie
  • EENVOUDIG retour binnen 14 dagen
  • GRATIS ADVIES bel +31 85 029 05 78
  • GRATIS VERZENDING vanaf € 75,00
  • Voor 17:00uur besteld VANDAAG VERSTUURD
  • Achteraf betalen met Afterpay
Informatie

De Aqara Presence Sensor FP2 is een unieke aanwezigheidssensor en werkt met WiFi. De sensor maakt gebruik van geavanceerde millimeterradartechnologie (mmWave) voor nauwkeurige detectie van mensen. De sensor werkt zelfs bij lichte bewegingen. De FP2 ondersteunt slimme functies zoals zone positionering en detectie van meerdere personen.

Met zone positionering kan je één ruimte verdelen in maximaal 30 kleine zones voor individuele automatiseringen. De Multi-Person Detection is bedoeld voor het detecteren van het aantal personen in de ruimte. Hierbij kan de sensor kan maximaal vijf personen detecteren. Verder beschikt de sensor over valherkenning en een ingebouwde lichtsensor.

De FP2 sensor ondersteunt verschillende populaire ecosystemen, waaronder Apple HomeKit ,Alexa, en Google Home. Zowel de aanwezigheids- en lichtsensor worden herkend. Dit kan zonder gebruik van een Aqara Hub. Hierdoor wordt de toepasbaarheid van deze unieke sensor enorm breed.

Zone Positionering

Deze functie biedt unieke voordelen ten opzichte van een reguliere PIR-bewegingssensor. Met één enkele radar sensor kan je een ruimte bewaken tot 40m2. Bovendien kan de ruimte worden verdeeld in maximaal 30 zones, zoals bank, bed of bureau. Op basis van de zones kan je individuele automatiseringen instellen. Hierdoor is het net alsof je meerdere bewegingssensoren tegelijkertijd gebruikt. De aanbevolen grootte is 10m2 – 40m2.

De sensor kan detecteren wanneer jij niet meer aanwezig bent in de zone. Hierdoor kan de FP2 sensor bijv. de lichten uitschakelen in de keuken. Vereist een Aqara hub en Smart Wall Switch H1 en/of Switch Module T1. Bestel ze gelijk mee!

Aqara Presence Zone Indeling

Multi-Personen detectie

Nauwkeurige Multi-Persoon Detectie

Tot max. 5 personen kunnen tegelijkertijd worden gedetecteerd (beste resultaat tot 3 personen.) Waarbij de FP2 sensor, terwijl je de ruimte in zones hebt verdeeld, ook automatisch kan reageren op basis van de positie van de personen.

De FP2 sensor kan meerdere personen nauwkeurig detecteren, zonder beelden te verzamelen. Millimetergolf technologie staat bekend om betrouwbare detectie. Ongeacht je positie, zelfs wanneer je zit of slaapt. Je privacy is dus gewaarborgd. Tevens kunnen de automatiseringen over het algemeen lokaal verwerkt worden.

Met de lichtsensor in het Aqara ecosysteem maak je de meest geavanceerde automatiseringen op basis van donkere omgevingen. Nadat het product is geïnstalleerd werkt het product lokaal en dus onafhankelijk van het internet.

Valdetectie en notificaties

De FP2 sensor informeert je wanneer iemand in een kamer valt (alleen plaatsing aan het plafond wordt ondersteund voor valdetectie.) Hierdoor hoeft men geen camera binnenshuis te plaatsen voor constante monitoring. Dit is een unieke oplossing voor het monitoren zonder inbreuk te doen op de privacy. Het bereik is een straal van 2 meter met een nauwkeurigheid van >98%. De aanbevolen installatie hoogte is 2,5m – 2,8m.

Let op; de functie kan alleen de meeste normale valscenario's signaleren en kan niet worden gebruikt ter vervanging van medische apparatuur. Momenteel kan valdetectie geen onderscheid maken tussen langzaam tegen een muur vallen of flauwvallen na het zitten.

Aqara Valdetectie

Aqara Presence Sensor Installatie

Flexibele installatie

De Presence Sensor FP2 is op verschillende manieren te installeren, door te schroeven, plakken of via de magnetische voet. Hierdoor kan die toegepast worden in verschillende scenario’s. Dankzij de IPX5-rating kan de sensor ook geïnstalleerd worden in vochtige omgevingen, waaronder badkamers.

De sensor heeft een USB-C poort waardoor je eenvoudig een kabellengte naar jouw wens kan gebruiken. De FP2 Sensor wordt standaard geleverd met een Type-C kabel van 2 meter (adapter 5V, 1A niet meegeleverd.)

Wandmontage: 8 meter in radiale richting, met een horizontale hoek van 120°.
Plafondmontage: Een cirkel met een radius van 2 meter, en daarmee een accurate valdetectie van >98%.

Werkt o.a. ook met

Aqara Home App
HomeKit
IFTTT
Alexa
Google

Wat zit er in de doos?

- PS-S02D: Presence Sensor FP2,
- Handleiding Engels,
- USB-C to USB-A Cable,
- Metalen Plaat × 2 t.b.v. de magnetische voet,
- Sticker ×2,
- Montage schroeven

Bekijk de introductie film van de aqara Presence Sensor FP2

KENMERKEN

Voor- en nadelen

Werkt standalone via WiFi met Aqara, HomeKit, Alexa en Google
mmWave Radar Technology
Vereist USB-C aansluiting (2mtr kabel meegeleverd)
Wi-Fi IEEE b/g/n 2.4 GHz, later ook Bluetooth 4.2 tbv Matter
Aanwezigheidssensor tot 5 personen
Zone indeling tot 30 zones.
Valdetectie (plafondmontage vereist)
Lichtsensor
Automatiseringen via scene activatie
Lokale automatisering werkt ook als internet uitvalt
Stem bediening via Google of Alexa
Integraties met andere Ecosystemen (Homey verwacht)
Niet draadloos of oplaadbaar, USB kabel vereist

 

DOWNLOADS

PDF Aqara Presence Sensor FP2 handleiding (ENG)
Specificaties
Voeding: USB-C 2m kabel (5V, 1A adapter niet meegeleverd)
Inputs: USB-C
Outputs: n.v.t.
Protocol: Wi-Fi IEEE b/g/n 2.4 GHz, Bluetooth 4.2 (tbv Matter)
Multisensor: Aanwezigheid, Lichtsterkte, Valdetectie
Dimensie: 64 × 64 × 29.5 mm
AQARA Aqara Presence Sensor FP2
Reviews
6 / 10
Johan 25 Mei 2023

Helaas nog maar 3 sterren omdat de firmware van dit product nog niet doet wat het beloofd, na laatste update wel verbetering. Scherm laat veel ghost aanwezigen zien en valdetectie werkt helemaal niet. De mooie Youtube video's zijn gemaakt door betaalde testers maar geven geen goed beeld van de werkelijkheid.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »