Wat kun je met een IFTTT integratie?

Wat kun je met een IFTTT integratie?

IFTTT, ofwel IF THIS THEN THAT

Wat is het en wat kun je er eigenlijk mee met je Smart-Home Systeem? Lees snel verder en bekijk de uitleg met video.

Wat is IFTTT?

IFTTT is een website (en app) die verschillende webapplicaties en websites koppelt met elkaar met het doel bepaalde acties te automatiseren. IFTTT werd gelanceerd in 2010 door Linden Tibbets. De letters IFTTT staan voor If This, Then That, ofwel Als Dit, Dan Dat.

Wat kun je ermee?

IFTTT werkt met een simpele formule: als iets gebeurt, dan wordt iets geactiveerd. Bijvoorbeeld, als je thuis vertrekt, dan wordt je alarm ingeschakeld. Of als je thuis komt gaan je Philips Hue lampen aan. Of als de wasmachine klaar is, ontvang ik daarvan bericht op mijn smartphone.

En dit is niet beperkt tot alleen smart-home apparaten, maar bijv. ook voor het weerbericht. Als het gaat regenen, stuur een bericht dat ik een paraplu moet meenemen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoe werkt het?

Download de gratis IFTTT App en maak een account aan. De App dient geïnstalleerd te zijn op je Smartphone om de berichten te kunnen ontvangen. Daarna kun je eventueel ook via een browser ifttt.com op je PC openen om de slimme scène Applets te maken of reeds bestaande te gebruiken.

Deze Applets werken weer met Services, zoals bijv. een Locatie service, of een Voip Call service, en kun je gebruiken i.c.m. met je Smart Home Systeem, zoals FIBARO, Homey of de Popp-Home. Zo heeft de Popp-Home bijvoorbeeld geen Geofencing, d.w.z. het Smart Home Systeem weet niet automatisch of je thuis bent of weg bent, om bijvoorbeeld zo je alarm in- en uit te schakelen. Ook zijn er wat beperkingen op het gebied van berichten sturen. Je kunt een e-mail of push bericht op je Smartphone of Tablet ontvangen bij een Alarm, of als er een scenario (scène) geactiveerd wordt, maar eigen berichten kun je niet maken. Niet getreurd, Popp-Home werkt ook met IFTTT, en maakt dit wel allemaal mogelijk en meer!

Aangezien beelden meer spreken als woorden laten we in onderstaande video zien hoe je zo'n integratie met IFTTT activeert en instelt;

Reageer en laat ons weten hoe jij IFTTT met je Smart Home Systeem gebruikt!

Deel op Facebook

Reacties

  1. Peter Kuik Peter Kuik

    Duidelijke video! Ik gebruik zelf de IFTTT integratie met een Fibaro Home Center 2 om via de service Locatie mijn buitenverlichting aan te zetten als het donker is en ik of mijn vrouw thuis kom. Zo is het altijd een veilig welkom thuis :)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »