SHELLY Shelly FTDI Adapterset FT232RL
Shelly FTDI Adapterset FT232RL €14,95

Shelly FTDI Adapterset FT232RL

€14,95
Niet op voorraad
  • KIES zelf je bezorgdag, tijd en locatie
  • EENVOUDIG retour binnen 14 dagen
  • GRATIS ADVIES bel +31 85 029 05 78
  • GRATIS VERZENDING vanaf € 75,00
  • LEVERTIJD 2 tot 3 werkdagen
  • Achteraf betalen met Afterpay
Informatie

Deze USB-Serial adapter van FTDI heeft een FT232-AZ Chip en is geschikt voor 3,3V en 5V. Let op, er zijn veel adapters in de markt met een gecloonde-chip, die niet werken. Deze FT232RL USB to TLL adapter hebben we uitgebreid getest en is geschikt voor het flashen van de Shelly's.

Een aantal Shelly's hebben een ESP8266 met 2 of 4MB flash chip ingebouwd. Dit maakt het mogelijk je eigen of alternatieve firmware te flashen, zoals bijvoorbeeld Tasmota of HomeKit. Hiervoor is wel een USB-to-UART 3.3V en minimaal 350mA adapter nodig, zoals deze FTDI adapter. En het mooie is, in tegenstelling tot een Sonoff hoef je de Shelly niet eens open te maken, en kun je de Shelly inbouwschakelaars achter je wandschakelaar inbouwen, die ook nog gewoon blijft werken. Flashen gaat eenvoudig via de direct te bereiken pins aan de buitenkant.
LET OP: sluit NOOIT de Shelly op het voedingsnet aan tijdens flashen!

Verder is de set voorzien van jumper-wires F2M, F2F en M2M, om de Shelly's te verbinden met de adapter, en een USB 2.0 datakabel USB A naar USB mini aansluiting om de adapter met de PC te verbinden. Werkt voor Windows, MAC en Linux.

Helaas zijn de GPIO headers van de Shelly 2.5 en RGBW slechts 1mm, en passen standaard Dupont M2F jumper wires niet in de gaatjes. Hiervoor sluiten wij een stukje UTP kabel met massief draad bij, die als verbindingsstukjes kunnen fungeren i.c.m. de jumper-wires. Strip de UTP draadjes aan beide kanten en steek deze in de pinouts van de Shelly 2.5, en aan de ander kant in de Female zijde van de 4xF2F en 1xF2M jumper-wires. Verbind daarna op de juiste wijze de jumper wires met de FTDI adapter.

LET OP: zet de FTDI adapter op 3,3V

Wat zit er in het pakket;
- FTDI Adapter
- 4 M2F (Male-to-Female) jumper-wires
- 4 F2F jumper-wires
- 1 M2M jumper-wire
- 1 USB 2.0 kabel USB A maar USB mini 30cm
- 15cm UTP/S kabel
- Handleiding met een flash voorbeeld ter referentie.

Welke Shelly's zijn te flashen voor HomeKit;
- Shelly 1
- Shelly 1PM
- Shelly 2.5
- Shelly RGBW
- Shelly Dimmer (niet Shelly Dimmer 2 of Plus Dimmer 0-10V)

LET OP; door de Shelly te flashen vervalt de garantie en ondersteuning!
Flashen is op eigen risico! Met de Gen2 en Gen3 Shelly's kun je niet meer terug

Meer over Tasmota vind u hier.
Meer over RavenSystem vind u hier.

Liever niet flashen? Met de HomeBridge kun je Plug & Play je Shelly's met HomeKit koppelen, ook de Shelly Dimmer 2 en meer.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »