• Voor 17uur besteld vandaag verstuurd!
  • Zaterdag alleen op afspraak!
  • Gratis verzending vanaf €75 NL
RITHUM Rithum Switch Touch Screen
Rithum Switch Touch Screen 299,-

Rithum Switch Touch Screen

€299,- €299,00
Op voorraad
  • KIES zelf je bezorgdag, tijd en locatie
  • EENVOUDIG retour binnen 14 dagen
  • GRATIS ADVIES bel +31 85 029 05 78
  • GRATIS VERZENDING vanaf € 75,00
  • Voor 17:00uur besteld VANDAAG VERSTUURD
  • Achteraf betalen met Afterpay
Informatie

Bedien je Smart Home tevens met dit slimme Touch Screen. Werkt met Philips Hue, Sonos, FIBARO, Shelly, Homey, BluOS, Tado, Home Assistant en meer. De Rithum Switch, voorheen Violet, is een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel voor bediening van je de verlichting, apparaten, verwarming en audio via een centraal punt. Zo kan het hele gezin of je bezoekers eenvoudig de verlichting schakelen of juiste sfeer activeren.

De Rithum Switch heeft een compact en modern ontwerp. Het scherm heeft een afmeting van 86 x 86 mm en diepte van 19mm. De montage is op een standaard inbouwdoos en communiceert via WiFi met andere slimme apparaten in huis. Er is geen app nodig om de Rithum Switch te configureren, het instellen gebeurt via het scherm. Rithum Switch is tevens voorzien van een ingebouwde temperatuursensor en thermostaat functie. De thermostaat schkelt dan bijv. een relais aangesloten op je cv-ketel, verwarmingspaneel, of elektrische vloerverwarming.

LET OP: de Rithum Switch vereist een blauwe nuldraad voor aansluiten op de plek van de oude wandschakelaar, waar soms de blauwe nuldraad ontbreekt. Heb je geen blauwe nuldraad beschikbaar dan kun je mogelijk de zwarte schakeldraad naar de lamp gebruiken. Neem even contact met ons op voor uitleg. Of gebruik anders de 12-30VDC aansluiting met voedingsadapter.

Rithum Touch Bedieningspaneel met Philips Hue.

De Rithum Switch werkt met Philips Hue via de Hue Bridge. Via Levels Screen kun je de verlichting aanpassen op groeps- en individueel apparaat niveau. Bijvoorbeeld alle lampen in de keukengroep of een afzonderlijke lamp. Dankzij het gebruiksvriendelijke Levels Screen kan je de verlichting aan/uit schakelen en dimmen via een schuifregelaar.

Via het Scène scherm wordt de aan/uit-knop voor de kamer en tot zeven andere scène knoppen getoond die je via de instellingen naar wens kan selecteren. Daarnaast zijn scènes te groeperen op verschillende manieren. Met de macro instellingen worden alle onderliggende scènes bereikbaar en eventueel geactiveerd. Via de 'Step modus' kun je de favorieten scene volgorde aanpassen.

Rithum Touch Bedieningspaneel met Sonos

Ook is de integratie voor je Sonos systeem standaard aanwezig. Het audioscherm bevat alle bedieningselementen die je nodig hebt. Selecteer een zone, kies je favoriete afspeellijst en beheer het volume.

Rithum Stat klimaatregeling & thermostaat functie

Met het Climate Screen bedien je een slim verwarmingssysteem van andere systemen, zoals bijv. Tado, of gebruik Rithum Stat. Rithum Stat biedt een volledig pakket functies voor klimaatregeling out-of-the-box. Op het klimaatscherm kun je de huidige temperatuur zien, handmatig de setpoint aanpassen, de zone selecteren en het schema pauzeren of hervatten. Je kan een slimme schakelaar toewijzen via een plugin, of bijvoorbeeld uit de Philips Hue bridge. Philips Hue is net als Sonos een gratis functie van de Rithum Switch. Als je gebruik wilt maken van de Rithum Stat, kan je een Zigbee schakelaar, relais of tussenstekker uit de Hue bridge gebruiken die bijv. je verwarmingspaneel of elektrische vloerverwarming schakelt. Het toewijzen van scènes kan met één van de andere integraties, bijvoorbeeld FIBARO of Homey. 

Bestaande klimaat integraties zoals Tado & FIBARO Climate zijn te combineren met de Rithum Stat functie. Je kan eenvoudig tussen de zones schakelen voor de handmatige bediening. Je hebt dan wel de bijbehorende Plugin nodig, die je separaat mee kunt bestellen.

Voor FIBARO gebruikers zijn er twee speciale Quick Apps beschikbaar voor de bediening van het Klimaat paneel. Dit betekent dat gebruikers hun FIBARO systeem kunnen gebruiken voor klimaat regeling, maar geen extra thermostaat in de ruimte willen. 

Door de temperatuursensor te integreren in het FIBARO systeem kan je een virtuele thermostaat aanmaken. Binnen het systeem kan de thermostaat gebruikt worden voor een verwarmingszone met schema. Dit schema kan met de FIBARO Climate Plugin handmatig overschreven worden met de Rithum Switch. Houd rekening dat je de FIBARO Climate Plugin nodig hebt voor de handmatige bediening.

Weer en tijd

De Rithum Switch geeft je in een oogopslag de huidige tijd- en weerinformatie op basis van de ingestelde locatie.

Acties via het standby scherm

Je hoeft het scherm niet wakker te maken, houd een seconde het scherm ingedrukt en de verlichting wordt ingeschakeld. Dubbel tik op het standby scherm en de muziek start met afspelen of pauzeert.

Integraties

Rithum Switch werkt momenteel 'Out of the Box' met Philips Hue en Sonos. Andere plugins zijn beschikbaar middels een betaalde licentie, waaronder die van Homey, FIBARO, Shelly, Tado en BluOS. Deze kun je gelijk meebestellen. Rithum werkt aan meer integraties om het voor de gebruiker zo eenvoudig mogelijk te maken. Geavanceerde gebruikers kunnen eigen integraties inladen via de generieke HTTPviaSD integratie, zoals bijv. Home Assistant via Webhooks. Hierdoor is het mogelijk om bijna alles via HTTP requests te bedienen.

Werkt o.a ook met

HUE
FIBARO
homey
Google
Home Assistant
Alexa

* Let op, alleen Philips Hue, Sonos, en HA via Webhooks is standaard mogelijk. Overige via betaalde Plugins

 

KENMERKEN

Voor- en nadelen

Werkt via WiFi 2,4 Ghz
Voeding 12 - 30V DC, 100-240V AC
Touch bedieningspaneel
Ingebouwde temperatuursensor
Werkt standaard met Philips Hue, Sonos en HA (webhooks)
Optioneel kun je Plugins bestellen voor andere platformen.
2 Jaar Carry-in garantie
Heeft geen ingebouwd relais
Vereist een blauwe nuldraad indien op 230VAC
Betaalde Plugins

 

DOWNLOADS

PDF Rithum Switch Manual Datasheet (ENG)

Uitleg Plugins:

 

Rithum Touch Bedieningspaneel met Homey Pro Core Plugin;

Met de Homey Pro Core plugin heeft de Rithum toegang tot Homey Pro. De plugin geeft je eenvoudig de mogelijkheid om favoriete Homey Flows te bedienen en snel acties te starten via het standby scherm. De plugin werkt met reguliere Flows en Advanced Flows. Het hoofdlabel en secundaire label van de Rithum knoppen kan je zelf personaliseren.
 
Voor elke Rithum Switch is een plugin nodig. De plugin dient eenmalig te worden aangeschaft. De plugin gebruikt het lokale netwerk om te communiceren met Homey Pro.
 

Rithum Touch Bedieningspaneel met FIBARO Premium Core Plugin;

Met de FIBARO Premium Core plugin heeft de Rithum Switch toegang tot het FIBARO smart home systeem. De plugin geeft je eenvoudig de mogelijkheid om favoriete scènes te bedienen, individuele lichtbronnen te schakelen en dimmen, een klimaat zone af stellen en snel acties te starten via het standby scherm.
 
Voor elke Rithum Switch is een plugin nodig. De plugin dient eenmalig te worden aangeschaft. Deze plugin is geschikt voor de Rithum Switch.
 
Met de plugin kan je de volgende FIBARO onderdelen toevoegen;
Scenes - op het scene scherm kan je FIBARO scenes handmatig starten
Levels - op het levels scherm kan je individuele apparaten in/uitschakelen en van niveau veranderen (bijvoorbeeld een lichtbron dimmen)
Climate - op het climate scherm kan je FIBARO klimaat zones van temperatuur veranderen

In de Rithum switch zit een temperatuur sensor en met de bijgeleverde Quick App kan je deze sensor als apparaat in het Home Center gebruiken. Hierdoor is de Rithum switch in combinatie met het Climate scherm als thermostaat oplossing te gebruiken.
 

Rithum Touch Bedieningspaneel met Shelly Plugin;

Met de Rithum Shelly Plugin heeft de Rithum Switch lokaal toegang tot Shelly producten. De plugin geeft je eenvoudig de mogelijkheid om favoriete Shelly Relays, Dimmers of andere apparaten te bedienen en snel acties te starten via het standby scherm. Er is uiteraard ook een Shelly Wall Display voor als je enkel Shelly wil bedienen.
 
Voor elke Rithum Switch is een plugin nodig. De plugin dient eenmalig te worden aangeschaft. De plugin gebruikt het lokale netwerk om te communiceren met Shelly apparaten.
 

Rithum Touch Bedieningspaneel Tado Plugin;

Met de Tado plugin heeft de Rithum Switch toegang tot het Tado verwarmingssysteem. De plugin geeft je eenvoudig de mogelijkheid om je verwarming in te stellen, zonder smartphone. Met de plugin kan je een handmatige setpoint instellen of het bestaande schema hervatten. De plugin maakt gebruik van je Tado cloud account om via de cloud te communiceren met lokale apparaten.
 
Voor elke Rithum Switch is een plugin nodig. De plugin dient eenmalig te worden aangeschaft. 
 

Rithum Touch Panel met BluOS Lite & Pro Plugin;

Met de BluOS Lite plugin heeft Rithum toegang tot audiosystemen met BluOS, waaronder die van Bluesound, NAD en meer. De plugin ondersteunt het audioscherm en geeft toegang tot de favoriete muziekdiensten. Ontworpen voor snelle acties en eenvoudige bediening. Perfect voor gebruik in huis of in commerciële- en horecaomgevingen.
 
Voor elke Rithum Switch is een plugin nodig. De plugin dient eenmalig te worden aangeschaft.
 
BluOS plugins – Lite & Pro
De BluOS Lite plugin ondersteunt systemen tot vier zones en biedt geen ondersteuning voor multizone versterkers. Bekijk de BluOS Pro plugin voor ondersteuning van meer dan 4 zones en multizone versterkers.
 
Momenteel wordt slechts één media-integratie tegelijk ondersteund (d.w.z. je kunt BluOS niet tegelijkertijd met Sonos gebruiken). De plugin maakt gebruik van je lokale netwerk om te communiceren met het BluOS systeem.
Specificaties
Voltage: 12 - 30V DC, 100-240V AC
Vermogen: n.v.t.
Verbruik: 0,7W
Protocol: WiFi 2,4GHz, 802.11 b/g/n
Dimensie: 86 x 86 x 12mm
RITHUM Rithum Switch Touch Screen
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »