SHELLY Shelly Plus UNI
Shelly Plus UNI €16,95 €17,95

Shelly Plus UNI

€17,95 €16,95
Op voorraad
  • KIES zelf je bezorgdag, tijd en locatie
  • EENVOUDIG retour binnen 14 dagen
  • GRATIS ADVIES bel +31 85 029 05 78
  • GRATIS VERZENDING vanaf € 75,00
  • Voor 17:00uur besteld VANDAAG VERSTUURD
  • Achteraf betalen met Afterpay
Informatie

Maak al je apparaten slim met de Shelly Plus Uni. Een universele module, verbonden via WiFi en klein genoeg om in te bouwen. Tevens kun je er een DHT22 vocht en temperatuur sensor mee verbinden of anders tot 5x de DS18B20 temperatuur sensor.

De super kleine slimme implantaat is een 9V-28VDC, 5VDC of 8V-24VAC inbouw schakelaar anex sensor, met 2 digitale en 1 analoge inputs en 2 potentiaalvrije schakelbare/bedienbare outputs. Hoewel er geen plastic behuizing is, beschermt de transparante isolatiekap over de chip deze tegen hoge luchtvochtigheid, stof en de kans op kortsluiting tijdens de lange werkuren.

Bestel eventueel gelijk een 12VDC of 24VDC voedingsadapter mee door de checkbox aan te vinken.
LET OP: Shelly Plus UNI inputs zijn anders als van de Shelly UNI.

Het ADC (Analog to Digital Conversion) bereik meet elke spanning van 0-15VDC of 0-30VDC. Dubbele bereiken zorgen voor een uitzonderlijk hoge nauwkeurigheid. Leuk om er bijv. een Hygrometer op aan te sluiten en de bodemvochtigheid te meter voor je irrigatiesysteem.

De Shelly Plus UNI ondersteunt tot 5xDS18B20 temperatuursensoren of 1x DHT22 temperatuur en vochtigheidssensor, waardoor het mogelijk is om de uitgangen, of lokale en cloud scènes te activeren op basis van temperatuur of vochtigheid. Er is ook een DS18B20 sensor van 3mtr beschikbaar. Zo werkt de Shelly Plus UNI met bijna elke Arduino sensor.

Stel je hebt een alarmsysteem en wil deze opnemen in je Smart Home Systeem, zodat je de status kunt uitlezen, het alarm op afstand kunt in- en uitschakelen, en een notificatie op je smartphone wil ontvangen bij onraad, van waar ook ter wereld. De Shelly Uni maakt dit mogelijk, door deze te koppelen aan een vrije zone en de zogenaamde sleutelschakelaar.
En zo is nagenoeg elk (oud) apparaat slim te maken, door eenvoudigweg dit slimme implantaat tussen de knoppen (schakelaars) en printplaat te plaatsen, zolang de schakelaar maar 9-28VDC, 5VDC of 8-24VAC low-voltage is met maximaal 100mA per output. Denk bijv. aan je deurbel, thermostaat, airco, expresso apparaat, audio/video apparatuur, elektrische garagedeur, etc. Betreft het echter een groter vermogen schakeling, ga dan voor de Shelly Plus 1 relais schakelaar.

Werkt o.a ook met

FIBARO
homey
Google
HomeKit
HomeSeer
Domoticz
Home Assistant
SmartThings
OpenHab
IFTTT
Alexa
MQTT

* FIBARO Home Center 2, 3 of Lite via een Virtual Device/Quick App
** Apple HomeKit vereist flashen of een Homebridge

De Shelly Uni ondersteunt 12V-36VDC of 12V-24VAC, en heeft de snelle ESP32 met flashbare chip ingebouwd. Dit maakt het mogelijk je eigen of alternatieve firmware te flashen, zoals bijvoorbeeld Tasmota of HomeKit. Hiervoor is wel een USB-to-UART 3.3V en minimaal 350mA adapter nodig. En het mooie is, flashen gaat eenvoudig via de direct te bereiken pins. En werkt als WiFi versterker, met Bluetooth voor eenvoudige verbinding met je thuis WiFi, BLE Gateway, verbeterde beveiliging met MQTT, scripting, webhooks, WebSocket, HTTPS, UDP, TLS en custom certificates.

Wil je liever niet gebruik maken van de gratis Shelly cloud service, maar toch je apparaten op afstand kunnen bedienen? Geen probleem. Shelly plus Uni ondersteund ook basic MQTT (Message Queue Telemetry Transport) voor betrouwbare verbindingen via een centrale bemiddelaar: de MQTT-broker. De betrokken apparaten communiceren alleen met de broker en kennen elkaar onderling verder niet. Ze hoeven de ip-adressen en de technische details van de andere deelnemers dus niet te weten. Veilig en betrouwbaar dus, met real-time monitoring en eenvoudige integratie.

KENMERKEN

Voor- en nadelen

Open Source
Werkt stand-alone via WiFi 2,4 Ghz
Ingebouwde webserver
Access Point en Client Mode
Ondersteund HTTPS en/of UDP
MQTT, scripting, webhooks, WebSocket
WiFi versterker en BLE Gateway
Super klein 37x42x16 mm
9-28VDC, 5VDC en 8-24VAC separate inputs
2 digitale en 1 analoge input
2 Potentiaalvrije schakelbare outputs
Outputs max. 28VDC en 24VAC, 250mA
Ingebouwde ADC
Werkt met elke analoge sensor
Werkt met tot 5x DS18B20 temperatuur sensoren
of één DHT-22 vochtigheidssensor
Maakt nagenoeg elk apparaat slim
2 Jaar Carry-in garantie
Enige elektrotechnische kennis vereist


DOWNLOADS

PDF Shelly Plus Uni User & Safety Guide (ENG-Multi)
Specificaties
Voltage: 5VDC, 9-28VDC, 8-24VAC
Vermogen: 250mA
Verbruik: < 1W
Protocol: WiFi 2,4GHz, 802.11 b/g/n, bluetooth
Dimensie: 37 x 42 x 16 mm
SHELLY Shelly Plus UNI
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »