ZigBee Hue 4-kanaals inbouwmodule
ZigBee Hue 4-kanaals inbouwmodule €54,95

ZigBee Hue 4-kanaals inbouwmodule

€54,95
Op voorraad
  • Koop 4 voor €52,20 per stuk en bespaar 5%
  • KIES zelf je bezorgdag, tijd en locatie
  • EENVOUDIG retour binnen 14 dagen
  • GRATIS ADVIES bel +31 85 029 05 78
  • GRATIS VERZENDING vanaf € 75,00
  • Tot 17:00 uur VANDAAG VERSTUURD
  • Achteraf betalen met Afterpay
Informatie

Ken je dat? Iemand heeft de wandschakelaar uitgezet en nu werken je Philips Hue lampen niet meer met de app. Dat is nu verledentijd met deze slimme ZigBee Hue 4-kanaals inbouwmodule.

De Hue 4-kanaals inbouwmodule werkt met de Philips Hue Bridge, bouw je in achter je wandschakelaar, en daarmee bedien je draadloos je Philips Hue lampen. Ongeacht de stand van de schakelaar blijven je Hue lampen (of Innr, Tradfri) gewoon bereikbaar met de app, en blijven je routines ook gewoon nog werken. Het is dus eigenlijk een soort afstandsbediening met tot 8 functies.

Hoe werkt het?

Philips Hue lampen werken het beste wanneer je deze van continu stroom voorziet en bedient met de app of met een meegeleverde afstandsbediening. Maar we zijn gewend om gewoon de wandschakelaar te gebruiken, dus wordt vaak de stroom onderbroken naar je Hue lampen, en kun je ze niet meer bedienen met de Hue AB of met de Hue App. Wanneer je achter je wandschakelaar de ZigBee Hue 4-kanaals inbouwmodule monteert is dat verleden tijd.

Sluit de stroom af, demonteer je wandschakelaar, en verbind de fase draad door met de schakeldraad die naar de lampen loopt, zodat de Hue lampen altijd stroom hebben. Tevens installeer je de inbouwmodule en verbind je ook met de stroom en met de schakelaar. Let op, de module vereist tevens een blauwe nul-draad en een impulsdrukker schakelaar, en het beste een 4-voudige impulsdrukker zodat je van alle 8 functies gebruik kunt maken. Wij adviseren bijv. de JUNG Multipulsdrukker 4v. Deze is tevens ondiep en past de inbouwmodule van slechts 15mm dik er makkelijk achter. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen type schakelmateriaal gebruiken, zolang het maar meervoudige impulsdrukkers zijn. Let op, je moet minimaal K1, K2, K4 hebben aangesloten om de module te kunnen toevoegen aan de Hue app. Monteer alles weer en zet de stroom erop. Eenvoudiger kan niet.
Heb je geen blauwe nul-draad, kies dan de versie op batterij, de ZigBee Hue batterij 4-kanaals inbouwmodule.

Verbind vervolgens de Hue inbouwmodule met de Hue app als accessoire en stel in de Hue app de functies in voor de knoppen. Schakel aan/uit en dim bijvoorbeeld omhoog en omlaag met de 2 linker knoppen, en koppel sfeer verlichting aan de 2 rechterknoppen. Met 4 knoppen heb je 8 mogelijke functies door te klikken per knop en door langer ingedrukt houden. Nu kun je de Philips Hue, Innr, Tradfri of andere lampen verbonden met de Hue bridge bedienen met de wandschakelaar, de afstandsbediening of de Hue app. En gaan je lampen nooit meer offline.

KENMERKEN

Voor- en nadelen

ZigBee 4-kanaals inbouwmodule
100-240VAC
4 kanaal input (geen output)
Compatible met Hue Bridge
Eenvoudig installeren
Inbouw, achter (wand)schakelaar
Functies via klikken en ingedrukt houden
Scene/Routine activatie
Sfeer scène met 1 druk op de knop
Philips Hue Bridge nodig
Werkt niet met HomeKit
Blauwe nul draad nodig
Vereist een meervoudige impulsdrukker


DOWNLOADS

PDF ZigBee Hue 4-kanaals inbouwmodule Manual (ENG)

Specificaties
Voltage: 100-240VAC
Vermogen: n.v.t.
Verbruik: <0,5W
Protocol: ZigBee
Dimensie: 49.8 x 43 x 15.1 mm
ZigBee Hue 4-kanaals inbouwmodule
Reviews
8 / 10
Daan den Hertog 06 Januari 2021

Deze module werkt prima! Ik heb hem samen met een JUNG multipulsdrukker 4v aangeschaft.
Het vergt wel wat uitzoekwerk om erachter te komen hoe deze aangesloten moet worden. Als je deze schakelaar wilt pairen met de Hue app, dan moet je de schakelaar rechtsonder ingedrukt houden. Je moet er dus voor zorgen dat rechtsonder echt op k1 van de module is aangesloten! Ik heb de JUNG schakelaar doorgemeten om te zien welk contact wanneer schakelt. Het zou voor het gemak fijn zijn als er een aansluitschemaatje wordt bijgeleverd.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »