Wat leuk, je wilt van jouw huis een Smart Home maken!

Jouw huis automatiseren betekent echter keuzes maken en je verdiepen in de materie. Dat betekent lezen, heel veel lezen over alle verschillende systemen en apparaten die er zijn. De kans is groot dat je inmiddels door de bomen het bos niet meer ziet? Maar je wilt wel een gedegen keuze maken, voor nu, en voor later

Tevens wil je er zeker van zijn dat de ideeën die je nu hebt haalbaar zijn en het liefst binnen één en hetzelfde systeem, met één app en werkbaar voor het hele gezin.

Gelukkig kunnen wij van Home2Link je helpen bij deze keuze.

Volg onderstaande stappen voor een gedegen keuze in jouw huisautomatisering of neem contact op voor persoonlijk advies aan huis.

 

Mogelijkheden Smart Home

Voor je begint is het verstandig te weten welke mogelijkheden een Smart Home biedt. In het kort kunnen we het beste een vergelijk maken met onze auto, die al jaren "smart" is.

Onze auto heeft allerlei handige voorzieningen, zoals;
- Automatische verlichting
- Climate control
- Sensoren (regen, licht, positie, obstakels)
- Gekoppelde veiligheidssystemen
- Signalering van problemen
- Bediening binnen handbereik
- Keyless entry

De gebruikstijd van de auto is echter maar 1 tot 4 uur per dag, terwijl we 8 tot 18 uur per dag thuis zijn. Vreemd toch dat ons huis, waar we dus het grootste gedeelte van onze tijd aanwezig zijn, niet voorzien is van het comfort, gemak en de veiligheidssystemen die onze auto wel heeft. Zeker gezien het feit dat we ons huis steeds breder gebruiken, voor werk, ontspanning en ook langer blijven wonen, en daarmee bredere behoeftes zijn ontstaan.

Duidelijk dus en tijd om daar verandering in te brengen met een Smart Home; voor een betere kwaliteit van wonen, werken & leven, met meer gemak, comfort, veiligheid en op de koop toe energie besparen. Maar welke Smart Home producten hebben we daar voor nodig?

 

De basis van een Smart Home

De basis van een Smart Home is het basisstation, ook wel gateway of hub genoemd. Een mini computer die al je Smart Home apparaten koppelt en bestuurt.

Op je PC kun je via een gebruiksvriendelijke interface (software) elk apparaat installeren, instellingen aanpassen en scenes creëren. Je regelt de bediening via spraak of met een te downloaden app op je smartphone of tablet.

Een goede infrastructuur is hierbij van belang. Deze infrastructuur maakt communicatie tussen de apparaten in je slimme huis mogelijk en zorgt er tevens voor dat deze apparaten met de buitenwereld kunnen communiceren. De infrastructuur kun je daarom ook zien als je netwerk; de links tussen alle apparaten, basisstation en je modem/router. Later meer hierover.

 

Inventariseren

De eerste stap die je onderneemt is inventariseren welke apparaten je wilt gaan aansluiten c.q. automatiseren, waar deze apparaten staan, hoe deze zijn aangesloten en hoe je deze wilt aansturen, zoals bijvoorbeeld door middel van een sensor? Kijk daarbij tevens naar de toekomst, wat je eventueel later wilt of kunt automatiseren. Denk hierbij aan je hele huis, tuin en schuur/garage, en deel deze in naar Actoren en Sensoren.

Kijk voor je inventarisatie ook eens bij onze scenes pagina, en doe ideeën op voor je huisautomatisering.

 

Infrastructuur

Voor een goede communicatie, en dus goede werking, moet de infrastructuur (netwerk) optimaal zijn. Weinig van ons staan op het punt een nieuw huis te bouwen en gelijk door het hele huis netwerk bekabeling mee te trekken. En de muren openbreken om alsnog netwerk bekabeling aan te leggen gaan we niet doen, zeker niet als we huren. Het moet dus draadloos.

We weten allemaal wel dat het Wifi bereik door je hele huis problemen geeft, en Bluetooth heeft een beperkt bereik, dus is geen optie. Maar er zijn meer (nieuwe) vormen van draadloze communicatie, die vooral veel in Smart Home toepassingen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld Z-wave en Zigbee.

Het voordeel van het Z-wave protocol is dat de chipsets en certificatie van maar één fabrikant beschikbaar zijn, nl; Sigma Designs. Daar tegenover is Zigbee een open standaard zonder certificatieproces. Dat betekent dat er betere compatibiliteit is bij Z-Wave producten, gebaseerd op de certificatie.

Z-wave heeft als voordeel de lagere frequentie, wat makkelijker door muren en plafonds heen gaat, met dus een groter bereik. Zowel Z-wave als Zigbee maken gebruik van signaal repeating ook wel Mesh-Network genoemd, waarbij de verschillende modules de signalen tevens doorsturen, en zo (indirect) makkelijk de zolder vanuit de woonkamer bereiken.

Deze protocollen zijn daarnaast beveiligd met AES 128 encryptie en bi-directioneel, d.w.z. dat er een antwoord terug wordt verwacht na een opdracht, anders wordt de opdracht opnieuw verstuurd, en als het uiteindelijk niet lukt wordt een foutmelding aan de gebruiker gestuurd. Een significant voordeel t.o.v. de veel toegepaste KlikAanKlikUit schakelaars, die dit niet hebben, en je op afstand dus nooit zeker weet of de schakeling gelukt is, en is je netwerk niet beveiligd.

Z-wave is dus duidelijk de beste keuze als basis voor je Smart Home netwerk.

 

De keuze

We weten inmiddels wat we willen automatiseren in huis (schakelaars & actoren) en hoe (sensoren & scenes), en eventueel in de toekomst, dus toekomstbestendig. Ook weten we dat we het beste voor Z-wave kunnen kiezen, eventueel in combinatie met andere protocollen zoals Zigbee, Wifi, Bluetooth, IR, etc. Home2Link heeft voor jouw de oplossing!
Het FIBARO SYSTEEM. Het meest complete Smart Home Systeem in één, waarbij alle apparaten met elkaar kunnen communiceren via het basisstation, en je slechts één app nodig hebt om je gehele Smart Home te kunnen bedienen;

- Complete huisautomatisering
- Draadloze communicatie via Z-wave
- Open infrastructuur met gratis plugins van vele fabrikanten
- Gratis gebruiksvriendelijke Interface en App
- Modulair op te bouwen en uit te breiden
- Toekomstbestendig
- Eenvoudige integratie en installatie
- Altijd en overal toegankelijk
- Betaalbaar
- Veilig via AES 128 encryptie
- Geproduceerd in Europa

Voor het complete FIBARO Smart Home producten overzicht klik hier.

 

Meer keuze

Naast het FIBARO Systeem bieden wij tevens oplossingen van andere fabrikanten om jouw huisautomatisering zo compleet mogelijk te maken. Door middel van filters bij de producten op onze website kun je de compatibiliteit checken en zo controleren of de apparaten met elkaar werken (kunnen communiceren.)
Bijvoorbeeld;
  • Homey, een spraakgestuurd basisstation uit Nederland met meerdere protocollen aan boord, en werkt uitstekend met de Fibaro modules.
  • Logitech Harmony, een universele RF en IR afstandbediening voor uw Audio & Video apparatuur aan te sturen en te integreren met uw Smart Home.
  • Philips Hue, via de plugin te integreren in je FIBARO Smart Home systeem. Werkt ook met Homey.
  • Anna Slimme Thermostaat van Plugwise, via de plugin te integreren in je FIBARO Smart Home systeem. Werkt ook met Homey.
  • NEST Slimme Thermostaat van Google, via de plugin te integreren in je FIBARO Smart Home systeem. Werkt ook met Homey.

 

Persoonlijk advies

Kom je er toch niet helemaal uit, neem dan contact op met Home2Link voor GRATIS vrijblijvend persoonlijk advies op kantoor of bij je thuis (alleen omgeving Haarlem +30Km.)

In ca. 1-2 uur bespreken we dan de mogelijkheden, je wensen en of je graag wil dat wij het compleet installeren en programmeren, waarna je een gerichte offerte ontvangt.

Afspreken kan overdag tijdens kantooruren, op zaterdag of in de avond op maandag, woensdag of vrijdag. Of maak een afspraak voor een echte Smart Home beleving in de showroom.

Je kunt vrijblijvend een afspraak maken via; [email protected]
Of bellen met; +31 85 029 05 78

We helpen je graag je huis slim te maken!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »