SHELLY Shelly 2.5 WiFi dubbele inbouw schakelaar
Shelly 2.5 WiFi dubbele inbouw schakelaar €27,95

Shelly 2.5 WiFi dubbele inbouw schakelaar

€27,95
Niet op voorraad
  • Koop 4 voor €26,55 per stuk en bespaar 5%
  • KIES zelf je bezorgdag, tijd en locatie
  • EENVOUDIG retour binnen 14 dagen
  • GRATIS ADVIES bel +31 85 029 05 78
  • GRATIS VERZENDING vanaf € 75,00
  • EOL, uitlopend product
  • Achteraf betalen met Afterpay
Informatie

Dit product is uit het assortiment van Shelly. Het alternatief is de Shelly Plus 2PM.

Schakel met je smartphone draadloos je lampen, zonnescherm of rolluik, van waar ook ter wereld. Maak eenvoudig slimme scènes (scenario's) en zet timers in de gratis App voor je huisautomatisering. Zet bijvoorbeeld automatisch je lampen aan bij zonsondergang of sluit je rolluiken om 23:30 uur. Ook stembediening met Siri, Google Assistant of Amazon Alexa is mogelijk; "Hey Google, zet de tafellamp aan".

De Shelly 2.5 is een zeer prijs gunstige en slimme kleine WiFi inbouw dubbele relais schakelaar of rolluik schakelaar voor jouw Smart Home Systeem, welke je kunt inbouwen achter je wandschakelaar, stopcontact of bij je apparaten, en maakt verbinding via WiFi met de App. Shelly heeft een eigen gratis App waarmee je eenvoudig en goedkoop een Smart Home Systeem opzet zonder de kosten van een Gateway/Hub. Daarna kun je de schakelaar ook draadloos bedienen met de App van waar ook ter wereld, opnemen in slimme scènes (scenario's) en timers instellen, zoals bijvoorbeeld je lampen inschakelen bij zonsondergang. Ook stembediening met Siri, Google Assistant of Amazon Alexa is mogelijk. De open source zorgt ervoor dat je Shelly 2.5 met nagenoeg elk huisautomatiseringssysteem kunt integreren.

Let op: heb je rolluiken, elektrische (rol)gordijnen of zonnescherm met enkel een afstandsbediening, controleer dan eerst de bedrading en of de benodigde stuurstroom draden (4-aderig, meestal Groen/Geel, Blauw, Bruin en Zwart) voor het aansluiten van de Shelly 2.5 wel beschikbaar zijn. Een draadloos Somfy RTS of IO systeem bijvoorbeeld kun je niet aansluiten op een Shelly 2.5.

Werkt o.a ook met

FIBARO
homey
Google
HomeKit
HomeSeer
Domoticz
Home Assistant
SmartThings
OpenHab
IFTTT
Alexa
MQTT

* FIBARO Home Center 2, 3 of Lite via een Virtual Device/Quick App
** Apple HomeKit vereist flashen of een Homebridge

De Shelly 2.5 dubbele relais schakelaar heeft een vermogen van maximaal 2x10A/2300W, ondersteunt 110-230VAC of 24-60VDC, en heeft een ESP8266 met 2MB flash chip ingebouwd. Dit maakt het mogelijk je eigen of alternatieve firmware te flashen, zoals bijvoorbeeld Tasmota of HomeKit. Hiervoor is wel een USB-to-UART 3.3V en minimaal 350mA adapter nodig, zoals onze FTDI adapter. En het mooie is, je hoeft de Shelly niet eens open te maken. Flashen gaat eenvoudig via de direct te bereiken pins aan de buitenkant.
LET OP: sluit NOOIT de Shelly 2.5 op het voedingsnet aan tijdens flashen!

Wil je liever niet gebruik maken van de gratis Shelly cloud service, maar toch je apparaten op afstand kunnen bedienen? Geen probleem. Shelly 2.5 ondersteund ook basic MQTT (Message Queue Telemetry Transport) voor betrouwbare verbindingen via een centrale bemiddelaar: de MQTT-broker. De betrokken apparaten communiceren alleen met de broker en kennen elkaar onderling verder niet. Ze hoeven de ip-adressen en de technische details van de andere deelnemers dus niet te weten. Veilig en betrouwbaar dus, met real-time monitoring en eenvoudige integratie. Wil je meer weten? Lees dan ons Shelly WiFi Switch Blog.

KENMERKEN

Voor- en nadelen

Open source
Werkt stand-alone via WiFi 2,4 Ghz
Ingebouwde webserver
Access Point en Client Mode
Ondersteund HTTP en/of UDP
Dubbele Relais inbouwschakelaar
Rolluikschakelaar functie
110-230VAC of 24-60VDC
Max. 2x10A/2300W
Stroommeting per uitgang (110-230VAC)
Beveiligd tegen oververhitting en overbelasting
Gratis Android of IOS App
Gratis Shelly cloud
Werkt met MQTT
Werkt met Google Home & Alexa
Eenvoudig te installeren
Inbouw, achter (wand)schakelaar
Werkt met schakelaar, pulsschakelaar, hotelschakeling
Scene activatie via App
ESP8266 met 2MB flash/debug chip
OTA frimware updates
2 Jaar Carry-in garantie
Blauwe nul-draad nodig voor aansluiten
Niet potentiaalvrije schakeling!
Niet geschikt voor oude TL-buizen met starters
Flashen vereist enige handigheid
HomeKit vereist flashen of Homebridge

 

DOWNLOADS

PDF Shelly 2.5 Product presentatie (ENG)
PDF Shelly 2.5 Handleiding (ENG)
PDF Shelly 2.5 aansluitschema voorbeelden (NL)
PDF Shelly aansluitset handleiding (NL)
PDF Fibaro, Homey, Home Assistant integratie
PDF Shelly via webbrowser toevoegen aan App (NL)
PDF Shelly 2.5 URL Actions (NL)
PDF Shelly Cloud API (ENG)
PDF Shelly Device API (ENG)
PDF Shelly REST API (ENG)

 

Mongoose Shelly 2.5 url: http://A.B.C.D/ota?url=http://rojer.me/files/shelly/shelly-homekit-Shelly25.zip

Shelly finder windows
Shelly finder Mac OSX

Specificaties
Voltage: 110-230VAC, 24-60VDC
Vermogen: 2x10A/2300W
Verbruik: onbekend
Protocol: WiFi 2,4GHz, 802.11 b/g/n
Dimensie: 39 x 36 x 17mm
SHELLY Shelly 2.5 WiFi dubbele inbouw schakelaar
Reviews
10 / 10
Nico Gerritsen 15 April 2022

Perfecte WiFi rolluikschakelaar met behoud van handschakeling. Gemakkelijk te installeren. Twee exemplaren gekocht voor twee rolluiken. Gekocht bij Home2link i.v.m. duidelijke telefonische info en aanwezige NL handleidingen op de website. Overweeg om ook de poortlampen op deze manier te schakelen.

10 / 10
Jan 24 December 2021

De ultieme rolluikschakelaar in combinatie met Domoticz!
Dit is de beste (en meest betaalbare ;-) ) rolluikschakelaar voor jouw domotica omgeving! Ik gebruik de schakelaar in Domoticz met de plugin van Mario Peters (https://github.com/mario-peters/ShellyCloudPlugin). De schakelaar heeft een vast IP adres in mijn IoT WiFi netwerk (dat is afgescheiden van de rest van mijn netwerk) en laat zich eenvoudig commanderen door Domoticz. Als je het rolluik laat kalibreren dan kun je in Domoticz relatief eenvoudig het percentage opgeven waarop je het rolluik wil hebben met een dzVents script.. Ik heb bijvoorbeeld de ventilatiestand op 75% staan en half open is in mijn situatie 35%. Super eenvoudig!
De schakelaars heb ik bij Home2Link gekocht omdat zij heel veel informatie over de schakelaar beschikbaar stellen en dat is wat mij betreft heel wat waard.

10 / 10
Peter 16 December 2020

Na eerst een kleine 4 uur bezig te zijn geweest om de shelly überhaupt gekoppeld te krijgen in de shelly app. Laat staan op mijn eigen WiFi netwerk en of de shelly cloud. <br />
Is het me via de “omweg” toch gelukt door eerst op de shelly IP adres in te loggen en van daaruit te koppelen aan mijn AirPort netwerk.<br />
Oorzaak was/is dus dat de shelly niet echt op de standaard manier samenwerkt met de Apple AirPort.<br />
Na de “omweg” verbinding werkt het allemaal stabiel.<br />
Via Hoobs “homebridge” de shelly in HomeKit geplaatst.<br />
Tot nu toe tevreden.

10 / 10
Marcel van Engelen 24 Juli 2020

Geweldig apparaat, ik gebruik hem voor de bediening van mijn screen. Oude mechanische schakelaar kan ik ook blijven gebruiken met als voordeel dat ik de knop niet meer hoef vast te houden! Ik bedien het scherm nu ook via Domoticz, gewoon via http commands en niet via MQTT, daardoor kan ik ook de Shelly Cloud blijven gebruiken.

10 / 10
Mathias 12 September 2019

Makkelijk in gebruik! Shelly cloud uitgeschakeld, statussen opvragen via http get (json) en aansturen via mqtt! Handig in combinatie met node-red voor rolluiken te bedienen.

10 / 10
Frits de Jong 28 Mei 2019

Top deal! Goedkoopste slimme rolluikschakelaar in de markt. Werkt ook als dubbele relais schakelaar.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »