• Voor 17uur besteld vandaag verstuurd!
  • Zaterdag alleen op afspraak!
  • Gratis verzending vanaf €75 NL
Thermostatische Radiatorkraan 230V (NC)
Thermostatische Radiatorkraan 230V (NC) €24,95

Thermostatische Radiatorkraan 230V (NC)

€24,95
Op voorraad
  • KIES zelf je bezorgdag, tijd en locatie
  • EENVOUDIG retour binnen 14 dagen
  • GRATIS ADVIES bel +31 85 029 05 78
  • GRATIS VERZENDING vanaf € 75,00
  • Voor 17:00uur besteld VANDAAG VERSTUURD
  • Achteraf betalen met Afterpay
Informatie

De draadloze slimme thermostatische radiatorkranen zijn vaak te groot voor je hydrostatische (water) vloerverwarming verdeler, mede doordat deze slimme thermostaatknoppen batterij gevoed zijn of oplaadbaar.

Met deze compacte en degelijke 230V elektrische radiatorknop van Duitse makelij heb je dat probleem niet, en kun je met een Smart Home systeem, zoals bijvoorbeeld de FIBARO Home Center, elke zone van je vloerverwarming separaat en draadloos aansturen als een thermostatische radiatorknop wanneer je deze combineert met een FIBARO Z-wave (relay) Switch of Wall-Plug en koppelt aan een Z-wave temperatuur sensor. Tevens hoef je nooit meer op te laden of batterijen te verwisselen, en is goedkoper in de aanschaf bij 2 of meer knoppen. Uiteraard is deze toepassing ook gewoon te gebruiken op een gewone radiator.

Fibaro Slimme Zone Vloerverwarming

Deze M30x1,5 compacte 230V elektrische thermostatische radiatorkraan (stelmotor), inclusief VA80 adapter, verbruikt slechts 1 Watt, en draait open en dicht binnen slechts 3 minuten. Om de kraan slim aan te sturen heb je een slimme plug of relais schakelaar nodig zoals bijvoorbeeld de WiFi Shelly Plus Plug S of FIBARO Z-wave Wall Plug. Uiteraard heb je in de te verwarmen kamer ook een temperatuursensor nodig zoals bijv. de WiFi Shelly H&T temperatuursensor of een Z-wave temperatuursensor zoals bijv. de Aeotec Humidity & Temperature Sensor voor als je via je Z-wave Gateway verwarmingsscènes wil maken.
Tip: Combineer je Wall Plug met een Plugwise Koen dan kun je meerdere stelmotors tegelijk aansturen voor kranen in dezelfde zones, aangezien deze toch tegelijk geopend of gesloten moeten worden.

Controleer voor aanschaf eerst elke thermostatische radiator afsluiter.  Deze compacte 230V elektrische radiatorkraan met meegeleverde VA80 adapter M30x1,5 past bijna op elke vloerverwarmingsverdeler met thermostatische afsluiter. Mogelijk heb je een afwijkende maat en heb je een andere adapter nodig. Wij hebben adapters in het assortiment voor de meeste afwijkende aansluitingen. Bekijk hieronder de adapter-lijst in de downloads en vraag eventueel een afwijkende maat op.

Heb je helemaal geen thermostatische afsluiters op je vloerverwarming verdeler of radiators, dan kun je deze vervangen door het systeem af te tappen en M30x1,5 thermostatische afsluiters te monteren, verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten of CV winkels.

M30x1,5 adapter

Voor koppeling met een slimme draadloze temperatuursensor adviseren wij gebruik te maken van de meest accuraten temperatuursensoren, die tevens regelmatig en kleine temperatuurschommelingen doorgeven. Dit zijn bijv. de Shelly H&T, Shelly DS18B20 sensors, FIBARO Z-wave Raam/Deur sensor, Watersensor (ideaal voor plaatsing op de vloer) of de Sensative Strips Comfort (ideaal om onzichtbaar overal te plaatsen.) Let op; verhogen van de rapportage frequentie verminderd de levensduur van de batterij.

Schema of Handbediening met FIBARO

In de Home Center 2 bijvoorbeeld van FIBARO kun je per kamer (zone) een verwarmingsschema instellen, op tijd en temperatuur. Deze instellingen worden dan draadloos via Z-wave naar de specifieke Z-wave thermostatische kranen gestuurd per kamer (zone) en worden de kamers verwarmt naar gelang deze instellingen. Ook is het mogelijk om draadloos vanuit je luie stoel, of van waar ook ter wereld, via de App op je smartphone of tablet handmatig de temperatuur tijdelijk aan te passen per kamer, en in te stellen na hoeveel tijd de handmatig aangepaste instelling weer het schema moet gaat volgen.

Voor je vloerverwarming of radiator kun je deze 230V kranen slim aansturen via een Z-wave (relay)Switch of Tussenstekker. De App is dan de enige mogelijkheid om handmatig de kranen open/dicht (aan/uit) te zetten, aangezien er geen temperatuur op de knop is in te stellen. Wanneer je echter deze elektrische thermostaatknoppen in het Fibaro Home Center koppelt aan temperatuur sensoren in de kamers, zijn ze in de App en ook in het verwarmingsschema te bedienen als (virtuele) thermostaatkranen, en in te stellen op temperatuur en tijd, net als bij de originele Z-wave thermostaatkranen. Maar ook met een Homey of Shelly systeem is dit prima realiseerbaar.

Fibaro Verwarmingspaneel

Een Smart Home Zone Verwarmingssysteem is Win-Win!

Uit onafhankelijk onderzoek van Milieu Centraal is gebleken dat er gemiddeld ca. 37% op de verwarming kan worden bespaard met slimme zone verwarming. Dat komt overeen met een besparing van gemiddeld € 460,- per jaar. Daarmee verdien je het Smart Home Systeem binnen ca. 2-3 jaar terug en draag bij aan een beter milieu door energiebesparing, met meer warmte comfort per kamer!

Tevens zijn er vloerverwarmingspompen die onnodig 24/7 draaien en kun je elektriciteit besparen wanneer je een slimme FIBARO Z-wave tussenstekker als pompschakelaar gebruikt, die er voor zorgt dat de pomp alleen draait als er warmte vraag is. Tevens voorkomt deze schakeling dat de vloer snel afkoelt, want er wordt geen koud cv water meer in de vloer gepompt. Let op, het wordt geadviseerd ook in de zomermaanden de pomp regelmatig even 2 minuten te laten draaien met open leidingen, zodat de pomp en thermostatische kranen niet vast gaan zitten. Dit is uiteraard eenvoudig in te stellen in uw Smart Home Systeem, en heb je verder geen omkijken naar.

Alleen maar Win-Win dus!

Lees hier meer over slimme Smart Home zone verwarming met FIBARO

KENMERKEN

Voor- en nadelen

230V NC (stroomloos gesloten) thermostatische motor
Smart bediening via Z-wave (Plus) schakelaar*
Temperatuurmeting via Z-wave (Plus) sensor*
Ondersteund verwarming schema's met FIBARO
Thermostatisch in te stellen met FIBARO App
Wordt geleverd met VA80 M30x1,5 verloopring
Eenvoudig te installeren
4mm pinlengte
Stelkracht 100N
Vermogen 1 Watt (550mA)
Looptijd ca. 3 minuten
"First Open" functie bij eerste inschakeling
Compact design
Smart Home Systeem nodig
Geen handmatige bediening

* Niet meegeleverd, separaat bestellen!

DOWNLOADS

PDF Ventiel adapter Lijst
Specificaties
Voltage: 230V (stroomloos gesloten)
Vermogen: 1 Watt
Verbruik: In slechts 3 minuten open/dicht
Protocol: Z-wave (Plus) of WiFi via Switch of Wall-Plug
Dimensie: 44,3 x 48,4 x 59,2mm (M30x1,5)
Thermostatische Radiatorkraan 230V (NC)
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »