• Voor 17uur besteld vandaag verstuurd!
  • Zaterdag alleen op afspraak!
  • Gratis verzending vanaf €75 NL
SHELLY Shelly UNI
Shelly UNI €13,95 €14,95

Shelly UNI

€14,95 €13,95
Op voorraad
  • KIES zelf je bezorgdag, tijd en locatie
  • EENVOUDIG retour binnen 14 dagen
  • GRATIS ADVIES bel +31 85 029 05 78
  • GRATIS VERZENDING vanaf € 75,00
  • Voor 17:00uur besteld VANDAAG VERSTUURD
  • Achteraf betalen met Afterpay
Informatie

Maak al je apparaten slim met de Shelly Uni. Een universele module, verbonden via WiFi en klein genoeg om in te bouwen.

De super kleine slimme implantaat is een 12V-36VDC of 12V-24VAC inbouw schakelaar anex sensor, met 2 digitale inputs en 2 potentiaalvrije schakelbare/bedienbare outputs. Hoewel er geen plastic behuizing is, beschermt de transparante isolatiekap over de chip deze tegen hoge luchtvochtigheid, stof en de kans op kortsluiting tijdens de lange werkuren.

Bestel eventueel gelijk een 12VDC of 24VDC voedingsadapter mee door de checkbox aan te vinken.
Ee hebben nu ook de Shelly Plus UNI.

Het ADC (Analog to Digital Conversion) bereik meet elke spanning van 0-30VDC. Dubbele bereiken van 0-12V en 12-30V zorgen voor een uitzonderlijk hoge nauwkeurigheid. Leuk om er bijv. een Hygrometer op aan te sluiten en de bodemvochtigheid te meter voor je irrigatiesysteem.

Shelly UNI ondersteunt tot 3xDS18B20 temperatuursensoren of 1x DHT22 temperatuur en vochtigheidssensor, waardoor het mogelijk is om de uitgangen, of lokale en cloud scènes te activeren op basis van temperatuur of vochtigheid. Er is ook een DS18B20 sensor van 3mtr beschikbaar.

Stel je hebt een alarmsysteem en wil deze opnemen in je Smart Home Systeem, zodat je de status kunt uitlezen, het alarm op afstand kunt in- en uitschakelen, en een notificatie op je smartphone wil ontvangen bij onraad, van waar ook ter wereld. De Shelly Uni maakt dit mogelijk, door deze te koppelen aan een vrije zone en de zogenaamde sleutelschakelaar.
En zo is nagenoeg elk (oud) apparaat slim te maken, door eenvoudigweg dit slimme implantaat tussen de knoppen (schakelaars) en printplaat te plaatsen, zolang de schakelaar maar 2.2-36VDC of 12-24VAC low-voltage is met maximaal 100mA per output. Denk bijv. aan je deurbel, thermostaat, airco, expresso apparaat, audio/video apparatuur, elektrische garagedeur, etc. Betreft het echter een groter vermogen schakeling, ga dan voor de Shelly 1 relais schakelaar.

Werkt o.a ook met

FIBARO
homey
Google
HomeKit
HomeSeer
Domoticz
Home Assistant
SmartThings
OpenHab
IFTTT
Alexa
MQTT

* FIBARO Home Center 2, 3 of Lite via een Virtual Device/Quick App
** Apple HomeKit vereist flashen of een Homebridge

De Shelly Uni ondersteunt 12V-36VDC of 12V-24VAC, en heeft een ESP8266 met flashbare chip ingebouwd. Dit maakt het mogelijk je eigen of alternatieve firmware te flashen, zoals bijvoorbeeld Tasmota of HomeKit. Hiervoor is wel een USB-to-UART 3.3V en minimaal 350mA adapter nodig, zoals onze FTDI adapter. En het mooie is, je hoeft de Shelly niet eens open te maken. Flashen gaat eenvoudig via de direct te bereiken pins.

Wil je liever niet gebruik maken van de gratis Shelly cloud service, maar toch je apparaten op afstand kunnen bedienen? Geen probleem. Shelly Uni ondersteund ook basic MQTT (Message Queue Telemetry Transport) voor betrouwbare verbindingen via een centrale bemiddelaar: de MQTT-broker. De betrokken apparaten communiceren alleen met de broker en kennen elkaar onderling verder niet. Ze hoeven de ip-adressen en de technische details van de andere deelnemers dus niet te weten. Veilig en betrouwbaar dus, met real-time monitoring en eenvoudige integratie.

KENMERKEN

Voor- en nadelen

Open Source
Werkt stand-alone via WiFi 2,4 Ghz
Ingebouwde webserver
Access Point en Client Mode
Ondersteund HTTP en/of UDP
Super klein 20x33x13mm
2.2-36VDC en 12-24VAC separate inputs
2 Potentiaalvrije schakelbare outputs
Outputs max. 24VDC en 36VAC, 100mA per output
Ingebouwde ADC
Werkt met elke analoge sensor
Werkt met tot 3 DS18B20 temperatuur sensoren
of één DHT-22 vochtigheidssensor
Maakt nagenoeg elk apparaat slim
2 Jaar Carry-in garantie
Enige elektrotechnische kennis vereist


DOWNLOADS

PDF Shelly Uni User & Safety Guide (ENG)

HomeKit met Mongoose Shelly UNI: http://A.B.C.D/ota?url=http://rojer.me/files/shelly/shelly-homekit-ShellyUNI.zip

Specificaties
Voeding: 12V-36VDC en 12V-24VAC
Inputs: 2 digitale inputs 2.2-36VDC en 12-24VAC
Outputs: 2 potentiaalvrije schakelbare outputs , 36VAC en 24VDC, max. 100 mA elk
Protocol: WiFi 2,4GHz 802.11 b/g/n
Multisensor: nagenoeg elke analoge sensor koppelbaar, bijv. DS18B20 temperatuur-, DHT22 vocht sensor
Dimensie: 20 x 33 x 13 mm
SHELLY Shelly UNI
Reviews
10 / 10
Hans Oostendorp 18 Juni 2023

Fantastisch product om ouderwetse apparaten aan te sluiten om je huis automatisering. Gebruikt om push notifications te krijgen als de ouderwetse deurbel wordt gebruikt. Je hebt wel iets meer kennis nodig om de Shelly Uni goed aan te sluiten dan bij andere Shelly producten. Eenmaal aangesloten gebruik je de bekende Shelly webinterface om alles in te stellen.

In de specificaties van de Shelly Uni staat weliswaar dat je met AC voeding en sturing kan werken, maar dit gaf rare bijeffecten bij de deurbel. Dit kwam doordat de ouderwetse bel met een spoel en magneet werkt, wat rare bij effecten gaf op de Shelly Uni. De Shelly Uni is gelukkig heel universeel in te zetten, heb de Uni met een simpele gelijkrichter op de beltransformator aangesloten, de drukknop ook, die dan een DC signaal stuurt naar de ingang van de Shelly Uni als de knop wordt ingedrukt, de uitgang stuurt een DC relais aan die met AC de deurbel aanstuurt. Werkt perfect!

Via MQTT wordt netjes iedere keer een berichtje verstuurt als de deurbel wordt ingedrukt. Via Node-Red wordt dit berichtje opgepakt en wordt via Pushover een notificatie gestuurd naar de telefoon.

De volgende stap is dat een lamp aangesloten op een Shelly Relais even gaat knipperen als de bel gaat als ik een film aan het kijken ben, of de film kan zelfs automatisch op pauze worden gezet. Je kan ook met een tweede Shelly Uni een deurbel-extender maken via Wifi die een tweede ouderwetse bel aanstuurt.

6 / 10
Alain Dassen 21 November 2020

Een handige toevoeging van Shelly apparaten.
Hij laat zich mooi instellen zoals je van Shelly producten gewend bent, alleen is de handleiding/aansluitschema erg onduidelijk - zelfs voor een elektricien als mij.
In deze handleiding ook enkele fouten ontdekt zoals de uitgangen; hierbij staan uitgang 1 & 2 verwisseld.
Zoals geopperd werd, om de Shelly Uni te gebruiken om iets als bijvoorbeeld bij een alarmsysteem te implementeren, gaat toch iets lastiger...
Ik heb de Uni gebruikt om 2 magneetcontacten van deuren aan te sluiten & bij iedere deur ook een buzzer/sirene,
maar het is onmogelijk om de 'detached' ingangen van de Uni te gebruiken om middels een scene de uitgangen aan te sturen & een notificatie te versturen
Je moet helaas de ingangen de bijbehorende uitgangen laten sturen zodat deze middels een scene minstens wel de notificatie doet.
Verder zijn de draden erg kort en fragiel; aansluitblokjes of minstens stevigere/langere draden zou handiger zijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »