De 4 voordelen van een FIBARO Smart Home!

De 4 voordelen van een FIBARO Smart Home!

Zit je te twijfelen om een smart home aan te schaffen of heb je wel eens van een smart home gehoord? Lees dan hier de 4 grootste voordelen die jou gaan overtuigen!

1. Comfort

Het grootste voordeel van het FIBARO systeem, en wat de meeste mensen aanspreekt, is comfort. De dagelijkse handelingen automatiseren en bediening vanuit je luie stoel met de App op je smartphone of tablet.
En we kennen het allemaal, de vragen die we ons zelf stellen als we van huis weg gaan; zijn de lichten wel uit, zijn de deuren en ramen wel allemaal dicht, heb ik de buitendeur wel afgesloten?

Zelfs als we op vakantie zijn, zijn we nog wel eens geneigd ons zelf die vragen te stellen. Als er bijvoorbeeld tijdens je vakantie bij de buurman word ingebroken, wil je natuurlijk zeker weten dat dat niet ook bij jou is gebeurd.

Smart home comfort

Het comfortabele van een smart home is dat je bijna alles in je huis kan automatiseren, denk aan; verwarming, verlichting, sloten, beveiliging, zonwering, en ga zo maar door. Op deze manier hoef je jezelf al die vragen niet meer te stellen, want je stelt alles gewoon naar wens in: hoe laat de lichten aan en uit gaan, welke lichten en zelfs de kleur! Daarnaast bied een smart home de mogelijkheid om alles ten allen tijden, overal ter wereld (zo lang je internet hebt) in je huis in de gaten te kunnen houden en te bedienen. Het bedienen van je smart home doe je met bijvoorbeeld, je smartphone, tablet of computer, een apparaat waar we tegenwoordig allemaal een van bezitten.

Zelf heb ik thuis een slot die ik op afstand open of dicht kan doen, ik kan zelfs via de app toegang geven aan andere en dus zonder sleutel mijn huis in. Ik hoef niet eens de app te openen om de deur open te krijgen, het gaat gewoon automatisch!
Nog niet overtuigd? Lees de volgende voordelen!

 

2. Beveiliging

Het gaat niet alleen om comfort bij een smart home, denk ook aan de veiligheid en beveiliging die je er mee toe kunt voegen aan je huis! Je kunt bijvoorbeeld, een alarm instellen door middel van bewegingssensoren of raam/deur sensoren, een paniekknop instellen(voor ouderen bijvoorbeeld) en natuurlijk ook CO- en brandmelders.

Ontvang daarnaast een notificatie op je smartphone in geval van onraad, zodat je de politie, brandweer of de buurman kunt waarschuwen.

Smart home veiligheid

"Ramen dicht, lichtje aan, en deur op slot. Maak het ze niet te makkelijk!" We kennen de reclame allemaal inmiddels en toch vergeten we het regelmatig. Dat is nu verleden tijd met een Smart Home. Je lichtje aan gaat automatisch, je deur op slot gaat automatisch, en als je weggaat en er staat een raam of balkondeur open dan krijg je daarvan een melding op je smartphone.

 

3. Bespaar energie

Vrijwel alle modules zijn voorzien van stroommeting, dit betekent dat je met jouw Smart Home Systeem kunt bijhouden welk apparaat het meeste stroom verbruikt en eventueel maatregelen nemen.

Daarnaast zijn de meeste apparaten zogenaamd slapende componenten. Dit betekent dat de apparaten nagenoeg geen stroom of batterijen gebruiken totdat ze iets registreren, in de zin van een bewegingssensor die alleen actief wordt als er beweging gedetecteerd word.

Smart home bespaar energie

Naast het feit dat je bewust wordt van je energieverbruik, zorgt een smart home ervoor dat er nooit meer een licht onnodig brand of een verwarming te hoog staat. En met zone-verwarming kun je tot wel 40% op je stookkosten besparen volgens onderzoek.

Zo betaald een smart home zich snel terug in energie besparing!

 

4. Alles in 1 app!

Het probleem van smart home producten is tegenwoordig dat je voor elk apparaat weer een aparte app hebt. Dit maakt jouw huis nog niet echt smart, je moet dan nog steeds voor elk apparaat steeds weer naar een andere app om ze te bedienen, en ze werken niet met elkaar. Dat is geen huisautomatisering, dat is gewoon enkel afstandbediening.

Het FIBARO systeem komt met een systeem en één app waarbij alle apparaten samen komen. Zo hoef je dus maar 1 app te gebruiken, communiceren de slimme apparaten met elkaar, en kun je automatisering scènes maken! Dit is natuurlijk de beste oplossing. Tevens kunnen vele andere fabricaten (denk bijv. aan philips HUE) geïntergeerd worden in het systeem en met deze app bediend worden.

Zo lang je internet hebt kun je met de FIBARO app van over heel de wereld jouw huis bedienen en alles in de gaten houden! Of beter gezegd houdt het systeem alles in de gaten voor jou en geeft je enkel bericht bij onraad.

smart home alles in 1 app

 

Deel op Facebook

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »