• Voor 17uur besteld vandaag verstuurd!
  • Zaterdag alleen op afspraak!
  • Gratis verzending vanaf €75 NL

Popp-Home Camera Gateway

  • Geplaatst op
  • Door Patrick
  • Geplaatst in Overige
  • 0
Popp-Home Camera Gateway

De Popp-Home is een slimme beveiligings-camera en tevens Z-wave Plus Smart Home Systeem. En dat voor nog geen € 170,-. We gaan 'm eens onder de loep nemen.

Er zijn heel wat slimme beveiligingscamera's op de markt hedendaags. Maar een camera en Smart Home Systeem in één is nieuw! Gaat de Popp-Home ook aan onze verwachting voldoen als volwaardig Smart Home Systeem? Lees snel verder...

De Camera

De Popp-Home camera is een Full HD 1080p 2MP camera, met micro SD-kaart, NAS of Dropbox (cloud) opname mogelijkheden, die je terug kunt kijken via de App op je mobiel, tablet of PC. De camera heeft Auto Dag/Nacht visie, maar eventueel ook handmatig in te stellen met tijdschema. De ingebouwde bewegingssensor, geluidsensor en sirene kun je naar behoefte instellen, en bij onraad ontvang je een push bericht op je smartphone of via e-mail. Met de tweeweg audio kun je niet alleen luisteren maar ook terug praten.

Je kunt de camera via WiFi verbinden of ethernet kabel, en is te bedienen met de gratis App voor IOS of Android. Tevens werkt de camera met "voice control" via Google Home (assistant), Amazon Alexa en heeft een IFTTT integratie. Maar dat is dan meer interessant voor het Smart Home gedeelte.

Als we de camera beelden bekijken zijn we aangenaam verrast met de beeld kwaliteit, ook qua nachtvisie. De kwaliteit is overigens volledig naar wens te fine-tunen. Je kunt de Stream instellingen op normaal of mobiel stellen, zodat je ook via 3G of 4G een vloeiende beeldkwaliteit kunt verwachten. De bandbreedte is aan te passen van 32Kbps tot 1,5 Mbps mobiel en tot 3Mbps normaal. En zo is ook de resolutie aan te passen tot 1920x1080 en framerate tot 30fps, of zet 'm gewoon op "Auto" voor de optimale settings. Tevens kun je ook de Video instellingen fine-tunen, met kleur/zwart-wit, helderheid, scherpte, schemer gevoeligheid, omgeving, beeld kwaliteit, etc...

De camera wordt geleverd met een voet om op neer te zetten, en die je kunt kantelen om bijv. aan de muur te bevestigen. Verder met voedingsadapter, ethernet kabel en bevestigingsschroefjes. De verkorte handleiding helpt je snel op weg, download de gratis app, en met de QR-code scan je de wachtwoorden, en ben je in no-time up-and-running.

Ok, de camera voldoet dus aan onze verwachtingen, en fijn dat je eens niet hoeft te betalen voor cloud opslag met een betaal abonnement, en dat je gewoon kunt kiezen hoe je de beelden wil opnemen. Maar hoe zit het met het Smart Home gedeelte.

Het Smart Home Systeem

De Popp-Home is tevens een Z-wave Plus Gateway, ook wel Hub of Basisstation genoemd. Je kunt tot 20 ruimtes/kamers aanmaken, tot 60 z-wave apparaten toevoegen, tot 30 scènes maken, en extra camera's toevoegen. Met maximaal 8 gelijktijdige gebruikers, en Alarm notificatie via push bericht of e-mail, tot maximaal 3 e-mail adressen. Daar kun je dus wel even mee vooruit als je gaat beginnen met een Smart Home Systeem.

Maar wat deze slimme camera echt bijzonder maakt is de database aan Z-wave apparaten die zijn geïntegreerd. Dat maakt dit systeem echt een Plug & Play Gateway, en kinderlijk eenvoudig om te beginnen met een Smart Home Systeem. Als je een apparaat wil toevoegen, ga je naar Apparaten, klik je op het plusje, en kies je het merk en type van je Z-wave apparaat, en krijg je zelfs uitleg hoe je het apparaat moet verbinden. Ook een scène (scenario) toevoegen, om bijv. je alarm in te stellen of lampen automatisch te schakelen, werkt zeer intuïtief. Maar beelden zeggen meer als woorden, dus bekijk onderstaande video voor een goede indruk van dit systeem.

KENMERKEN

Popp-Home werkt als IP-Camera,
en werkt via Z-wave als controller
Als alarmsysteem instelbaar
Kan tot 60 Z-wave apparaten bedienen
Makkelijke interface via gratis app
Werkt op Apple IOS & Android
Stroommeting
Eenvoudig te installeren
Thermostaat schema
Scene activatie
Werkt met IFTTT, Google Home(mini), Alexa
Full HD 1080p 2MP Camera
H.264 en 30fps
IR LED nacht modus
Auto Dag & Nacht modus
130° groothoeklens
Tweeweg audio
Timelaps recording
SD, NAS, en Cloud Dropbox opslag
2,4GHz WiFi, Ethernet 10/100 BaseTX
Home & Away modus
Geen Geolocatie

 

DOWNLOADS

PDF Product presentatie (ENG)
PDF Popp-Home handleiding (DE)
PDF Compatibility-list (ENG)


Conclusie

Wil je beginnen met een Smart Home Systeem, en tevens je huis beveiligen, dan is de Popp-Home een absolute aanrader. En voor de huidige prijs van € 169,95 kun je daar geen buil aan vallen, zelfs als je misschien over een jaar of 3-4 naar een meer uitgebreid systeem wil overstappen, zoals de FIBARO Home Center of Homey. En zeker als je dit afzet naast een vergelijkbaar systeem als "Thuiswacht" van Interpolis voor € 399,- met additioneel ook nog abonnementskosten.

Geef onder je feedback en laat weten of het bij jou ook goed werkt!

 

Deel op Facebook

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »