• Voor 17uur besteld vandaag verstuurd!
  • Zaterdag alleen op afspraak!
  • Gratis verzending vanaf €75 NL

De FIBARO Rookmelder

  • Geplaatst op
  • Door Dave Lehman
  • Geplaatst in Fibaro Blogs
  • 0
De FIBARO Rookmelder

De Fibaro slimme rookmelder, veiligheid voor jou en je gezin, en de eerste die stijlvol en compact ontworpen is.

Wat kun je met de FIBARO Rookmelder?

Je denkt nu waarschijnlijk: “wie weet nou niet wat je met een rookmelder kunt?” De Rookmelder van FIBARO is niet zomaar een rookmelder, dit is een slimme Z-wave rookmelder. Naast dat hij waarschuwt wanneer er brand is, heeft deze rookmelder nog veel meer functies. Laten we beginnen met dat deze rookmelder op de duurzame CR123A batterijen werkt, ca. 2 jaar mee voordat je dit batterijtje weer moet vervangen, en wanneer deze leeg is word dit aangegeven in je smarthome systeem en geeft de melder een geluid af. Mocht je nou geen smarthome hebben, dan werkt deze rookmelder nog steeds als een normale rookmelder, echter de speciale smarthome functies kun je dan uiteraard niet gebruiken.

Ook met dit product van FIBARO is nagedacht over het design. Vaak zijn rookmelders niet de meest mooie producten om in je huis op te hangen, maar de rookmelder van FIBARO is stijlvol, compact en onopvallend. Qua grootte is de rookmelder slechts in diameter 65mm en in hoogte 28mm. De grill van de melder word door FIBARO omschreven als: “A piece of jewelry”. De grill is het gedeelte waar de rook word opgevangen en begeleid naar de sensor die de melder laat afgaan. De gaatjes in de grill zijn zo gevormd dat rook beter de sensor in word begeleid. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van de melder, hoe beter de gaatjes in de grill gevormd zijn des te beter de sensor rookt opvangt en zo een veel gevoeligere rookmelder is.
Niet alles wat brand geeft rook af, daarom gaat de sensor ook af als de temperatuur snel verhoogd in de kamer. Dit kan de rookmelder meten door de temperatuursensor die is ingebouwd. Het materiaal van de melder is gemaakt van brandwerend materiaal, de melder kan tot wel 200 graden aan zonder te smelten!

Fibaro Smokesensor

Een beveiligingssysteem is een belangrijk onderdeel van jouw smarthome, het alarmpaneel van FIBARO heeft daarom ook prioriteit boven alles. Of nou je deur/raamsensor afgaat of je rookmelder, het alarmpaneel laat het je altijd zo snel mogelijk weten. Wanneer de rookmelder word gestolen, losgekoppeld van zijn voeding of niet meer werkt, dan word jij op de hoogte gehouden door het 'Tamper' alarm wat ingebouwd is in de melder.
Bij detectie van rook geeft de rookmelder zelf een luid akoestisch alarm af en gaat het ingebouwde LED lichtje rood knipperen, daarnaast kun je per rookmelder een scene aanmaken zodat je op de hoogte wordt gehouden als er één afgaat en in welke kamer. Dus ook als je niet thuis bent! Je kunt dan tijdig actie ondernemen en mogelijk erger voorkomen.

Fibaro smokesensor alarm

Jouw FIBARO Home Center of welk ander Z-wave systeem dan ook, zal regelmatig contact maken met de rookmelder om te kijken of deze nog werkt. Ook kun je zelf de batterijen controleren door op het knopje van de melder te drukken, als na het drukken het LED lichtje groen brand dan is de batterij nog goed.

De rookmelder is zo gevoelig dat hij zelfs de rook van een sigaret kan meten, deze gevoeligheid is ook in te stellen. Mocht je bijvoorbeeld je rookmelder in de keuken plaatsen, wil je natuurlijk niet dat hij tijdens het koken afgaat. Ook heeft de rookmelder een “Black Box” functie. Deze functie laat de historie van gemeten rook en temperatuur zien. De historie word weergeven met een diagram in de app of op je PC.

De FIBARO Rookmelder heeft een EN 14604 certificering, d.w.z. dat de rookmelder voldoet aan kwaliteitseisen ten aanzien van productinformatie, het juiste functioneren, onderhoud, duurzaamheid en milieuaspecten. Zo weet je zeker dat je een goeie rookmelder in huis haalt.

 

Kenmerken

Werkt met elke Z-wave controller,
Compleet draadloos via Z-wave (Plus)
Beveiligd met AES-128 encryptie
EN-14604 gecertificeerd
Tevens (hitte) temperatuursensor
3 sensor gevoeligheid niveaus
Alarm signaal en via LED diode en via Z-wave
Eenvoudig en overal te installeren
Automatische zelftest elke 10 seconden
Batterij gevoed (ca. 2,5 jaar)
Mooi en klein design
Bereik Z-wave netwerk tester
Werkt ook stand-alone (zonder Z-wave netwerk)
Op batterij, geen signaal routing (mesh-network)

 

Specificaties

Voeding: Batterij of 3.0V DC
Batterij type: CR123A batterij
Radio protocol: Z-Wave
Z-Wave+ (≥firmware 3.2)
Radio frequentie: 868.4 of 869.8 MHz EU;
908.4 of 916.0 MHz US;
921.4 of 919.8 MHz ANZ;
869.0 MHz RU;
Bereik:

tot 50 m binnen
tot 30 m buiten(Afhankelijk
van terrein)

Gebruikstemperatuur: 0°C tot 55°C – batterij mode
Temperatuur bereik: -20°C tot 100°C
Temp nauwkeurigheid: 0.5°C (bij 0 – 55°C)
Operationele luchtvochtigheid 0 tot 93%
Dimensie: 65x28mm

 

Installeren en toepassing van de FIBARO Rookmelder

In de navolgende video en foto's laat ik zien hoe makkelijk het is om de rookmelder toe te voegen en ik laat zien wat er naast het product bij geleverd word.

De verpakking bevat;

- 3x Korte handleiding in verschillende talen waaronder NL.
- De sensor, incl. batterij (lipje verwijderen)
- Bevestigings-materiaal, (2 schroefjes met plug)

Fibaro smokesensor review
fibaro rookmelder unboxing

 

Vraag je je af hoe je de rookmelder toevoegd aan je Z-wave controller? Ik heb een korte video voor je gemaakt waar in ik dit laat zien!

 

 

Deel op Facebook

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »