FIBARO - Smart Implant

FIBARO - Smart Implant

Verwacht door velen en bekroond met de CES 2019 Innovation Honoree Award, komt binnenkort. Weet jij al wat je met dit slimme apparaat allemaal kan?

Wat kun je met de Smart Implant?

De Fibaro Smart Implant is de opvolger van de universele binaire sensor, waar FIBARO nogal geheimzinnig over doet. Er gaan vele speculaties de ronde, wat dit kleine innovatieve apparaatje allemaal zou kunnen. En wij zijn voor jullie opzoek gegaan naar antwoorden.

We kennen de FIBARO Universal Binary Sensor al, welke het mogelijk maakt om bestaande sensoren met een binaire uitgang op te nemen in het draadloze Z-Wave netwerk en zo bestaande spanningsloze bekabelde schakelingen te automatiseren, zoals bijv. je deurbel, een alarm keypad en meer.

De 2 potentiaalvrije inputs signaleren een contact (NO- Normally Open of NC - Normally Closed) waarmee we bijvoorbeeld scènes kunnen triggeren. Je deurbel wordt bijvoorbeeld ingedrukt en is verbonden met de Binaire Sensor, welke een Z-wave signaal geeft naar je FIBARO Home Center. Aan de hand van dit Z-wave signaal kun je dan bijvoorbeeld het licht laten aangaan, of jezelf een push bericht sturen naar je Smartphone dat er aangebeld wordt. De mogelijkheden zijn legio.

Tevens kun je er tot 4 temperatuursensoren aan verbinden en beschikt deze sensor over 2 potentiaalvrije outputs, gekoppeld aan de inputs. Dit laatste is nu net de beperking waar we vaak tegenaan lopen. We willen graag de outputs kunnen aansturen vanuit de FIBARO Home Center, dan kun je bijvoorbeeld je platenspeler op afstand starten.

Goed nieuws! Nog niet alles is bekend, maar de FIBARO Smart Implant heeft via Z-wave 2 schakelbare uitgangen van 150mA, en 2 maal 0-10V ingangen, en je kunt er tot 5 temperatuursensoren aan verbinden en 1 vochtsensor. Nu kunnen we eindelijk met wat knutselwerk ook die oude platenspeler of elk ander apparaat met een potentiaalvrije schakelaar slim maken.

Houd de website in de gaten voor meer nieuws omtrent deze nieuwe ontwikkeling en wanneer deze beschikbaar komt.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »