• Voor 17uur besteld vandaag verstuurd!
  • Zaterdag alleen op afspraak!
  • Gratis verzending vanaf €75 NL

Video Doorbell Battle : Ring V2 VS Ring PRO

  • Geplaatst op
  • Door Dave Lehman
  • Geplaatst in Overige
  • 0
Video Doorbell Battle : Ring V2 VS Ring PRO

De video deurbellen van Ring worden alsmaar populairder, vooral in deze donkere wintermaanden. Met de camera in de deurbel kun je voordat je de deur open doet via je smartphone of tablet al zien wie er staat. De meest populaire deurbellen van Ring zijn de V2 en de PRO. In dit artikel zal ik ze vergelijken en er voor zorgen dat jij makkelijker een keuze kunt maken.

Wat is een Ring video deurbel?

Mocht je nog niet helemaal weten wat een video deurbel is, volgt hier een korte uitleg. Een video deurbel is een deurbel, intercom en camera in één! In dit blog vergelijk ik twee video deurbellen van het merk Ring. Ring is gefocust op veiligheid en een video deurbel helpt zeker bij het beveiligen van je huis. Dit zorgt ervoor dat wanneer iemand aanbelt er door bewegingsdetectie al een video opname plaats vind, jij een notificatie op je telefoon krijgt en kunt zien wie er voor de deur staat, zelfs als je niet thuis bent! Het apparaat is tevens voorzien van 2-weg communicatie, dit houdt in dat je degene die voor de deur staat niet alleen kunt zien maar daar ook mee kunt praten. Ook is Ring één van de eerste merken die hun camera's voorziet van bewegingsdetectie. Hier bedoel ik mee dat de camera een notificatie geeft en begint met opnemen als er beweging gedetecteerd wordt, en je de detectie zones zelf kunt inregelen. De video's worden tot 60 dagen bewaard, maar daar heb je wel een abonnement voor nodig van € 30,- per jaar.

Ik zet in dit Blog enkele de Ring V2 en de Ring PRO tegenover elkaar omdat we hier veruit de meeste vragen over krijgen en omdat deze het populairst zijn. Daarnaast bestaan nog de eerste versie Ring V1 en de topper uit het segment, de Ring Elite.

 

Ring V2

Dit is de opvolger van de eerste editie van Ring, de V1. De V1 had nog wat kinderziektes, zoals soms problemen met waterdichtheid en roestvorming. Ook had de V1 nog geen Full HD Camera. Als we het hebben over de V2 dan werkt alles hoe het hoort te werken. De V2 is gemakkelijk zelf te installeren. De deurbel is draadloos te installeren en werkt hij op een oplaadbare batterij, die een paar maanden mee gaat op één lading. Eventueel kun je los een 2e batterij aanschaffen zodat je slimme deurbel altijd online is. Je kunt de bel ook bedraad installeren als je je geen zorgen wilt maken over het opladen. Je sluit deze dan aan op de oude deurbel bedrading, zoals beschreven in de handleiding. Indien je geen oude deurbel hebt en je wil deze toch op een voeding aansluiten dan dien je een 8-24 VAC voeding aan te schaffen, en deze eventueel te voorzien van een weerstand. Er is tevens een losse Ring Chime (gong) verkrijgbaar, mocht je een melding op je Smartphone of Tablet niet voldoende vinden.

Met de haarscherpe 1080p Full HD camera kun je 160 graden breed kijken, niet alleen overdag maar ook 's nachts door zijn infrarood nachtvisie. De deurbel is voorzien van een instelbare bewegingssensor, en je kunt zelf vrij nauwkeurig de zone(s) instellen waarin de sensor beweging detecteren kan. Verder is de V2 volledig weerbestendig en heeft ook diefstalgarantie, dit betekent dat wanneer hij gestolen wordt je een nieuwe vergoed krijgt van Ring, mits je aangifte doet bij de Politie.

We hebben echter wel twee nadelen ondervonden. Er zijn een aantal gebruikers van de deurbel die hem bedraad wilde installeren op de voeding van hun oude deurbel, en dit werkte niet omdat de voeding van de oude deurbel-gong niet sterk genoeg was. Wij raden dan aan het probleem op te lossen met de Ring voedingsadapter. Het tweede nadeel van de V2 is dat het ontwerp wat breder is dan de meeste deurposten, zo moet je zelf iets verzinnen om hem daar toch op te kunnen hangen. Ring bied wel een aantal accessoires aan om daarbij te helpen.

 

Ring v2 videodeurbel

KENMERKEN

Draadloos via Wi-Fi 2,4GHz
Oplaadbare batterij(Micro-USB) of bedraad(8-24 VAC) gevoed
Montagemateriaal meegeleverd
Eenvoudig te installeren
1080p HD videocamera
160 graden gezichtsveld
Infrarood nachtvisie
Ingebouwde bewegingsmelder
Cloud opslag beschikbaar
2 Weg communicatie
2 Verschillende kleuren frontjes meegeleverd
Weerbestendig
Opslag in cloud niet gratis
Past niet op elke deurpost
Werkt niet op elke deurbel voeding

 

Ring PRO

Alle belangrijke aspecten en functies die de V2 heeft, denk aan: Full HD Camera, bewegingssensor, nachtvisie, weerbestendig en diefstalgarantie, heeft de Ring PRO ook. Waarom is de PRO versie € 80,- duurder vraag je je waarschijnlijk af? Dit komt omdat de PRO om mee te beginnen word geleverd samen met een extra Chime (gong), 4 extra kleuren frontjes en een bel-trafo. Verder is deze deurbel een stuk kleiner (11.43cm x 4.67cm x 2.03cm) waardoor hij op bijna elke deurpost past en net even iets mooier oogt. Ook is de Ring Pro geschikt om met het snellere 5.0GHz WiFi netwerk te verbinden. Deze deurbel heeft echter geen batterij en moet dus altijd bedraad worden aangesloten op de meegeleverde power supply (24 VAC-transformator.)

Nadelen heeft de Ring PRO eigenlijk niet echt, behalve dat hij niet op batterij werkt en het dus iets langer duurt en wat meer moeite kost om te installeren. Je oude gong kun je niet meer gebruiken, maar je krijgt er een Chime bij. En de Ring PRO is zoals eerder genoemd € 80,- duurder dan de V2.

 

RIng Pro videodeurbel

 

KENMERKEN

Communicatie via WiFi 2,4GHz & 5,0GHz
Kleiner design dan zijn voorgangers
Nooit opladen, bedraad(16-24 VAC) gevoed
Montagemateriaal meegeleverd
Eenvoudig te installeren
1080p HD videocamera
160 graden gezichtsveld
Infrarood nachtvisie
Ingebouwde bewegingsmelder
Cloud opslag beschikbaar
2 Weg communicatie
Weerbestendig
4 Verschillende kleuren frontjes meegeleverd
Extra deurbel voor in het stopcontact
Opslag in Cloud niet gratis
Niet geheel draadloos te installeren
Chime deurbel alleen via 2,4GHz WiFi

 

Conclusie

Wij raden aan om goed te bekijken naar waar en hoe jij je deurbel wil installeren. Wanneer je de deurbel bedraad wil installeren adviseren wij om voor de PRO versie te gaan, dit omdat je kans hebt dat de voeding van je oude deurbel niet voldoende spanning geeft voor de Ring V2 deurbel. Voor de V2 heb je een apart aan te schaffen 8-24 VAC (minimaal 9W vermogen) voeding nodig en voor de PRO heb je 16-24 VAC nodig die wordt meegeleverd. Als je de deurbel via een batterij wilt gebruiken dan adviseren wij de V2 te nemen, de PRO werkt alleen bedraad. Naast de meegeleverde voeding en Chime, heeft de PRO een aanzienlijk kleinere afmeting waardoor deze nagenoeg altijd op de deurpost past, en krijg je bij de PRO 4 extra frontjes, namelijk: Venetian Bronze, Satin Nickel, Black en Cream. De V2 wordt geleverd met 2 frontjes: Venetian Bronze en Satin Nickel.

 

Eigenschap V2
PRO
Full HD 1080p
Gezichtsveld
160 Graden
160 Graden
Nachtvisie
Weerbestendig
Bewegingsdetectie
Inclusief Chime
Afmeting (lxbxd)
12,83 x 6,35 x 2,74cm
11.43 x 4.67 x 2.03cm
Inclusief trafo
Extra frontjes
2
4
Intercom
Verbinding 2.4GHz 2.4 & 5.0GHz
Adviesprijs € 199,- € 279,-

 

Deel op Facebook

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »