• Voor 17uur besteld vandaag verstuurd!
 • Zaterdag alleen op afspraak!
 • Gratis verzending vanaf €75 NL

Fibaro The Button

Fibaro The Button

Dit artikel gaat over in mijn mening, de meest veelzijdige, slimme en unieke knop "The Button" ook wel bekend als paniek knop. Ik laat in dit artikel zien waar deze knop toe in staat is en hoe je hem installeert! Kijk snel verder om meer te weten te komen.....

Wat kun je met de FIBARO Button?

De Fibaro drukknop is zeker een bijzondere aanvulling op je Smart Home Systeem. De knop is draadloos, batterij gevoed en gaat tot wel ca. 2 jaar mee! Hij is overal binnenshuis te installeren zonder ook maar één enkele bedrading aan te hoeven leggen. Met een breedte van 46mm en een hoogte van 34mm is deze knop in omvang een van de kleinste, maar qua functionaliteit de grootste. The Button van FIBARO bewijst hoe éénvoud functioneel kan zijn.

Wat kan deze knop zal je je dan afvragen? De knop kan door middel van een Z-wave signaal alle andere Z-wave apparaten in jouw huis bedienen. Dit doet de knop niet voor alleen 1 apparaat, je kan tot wel 6 verschillende combinaties toevoegen door middel van scènes (scenario's), en meerdere apparaten aan één actie toewijzen. Denk aan 1x drukken, 2x drukken, ...., 5x drukken, en vasthouden. Zo kun je met 1x drukken bijvoorbeeld alle lichten in je huis uitzetten en het elektrische slot op de nachtstand zetten, ofwel de scène slapen. Maar niet alleen dat... druk 2x en hij doet de garage deur open, druk 3x en de radio gaat aan. Jouw fantasie en ideeën onder 1 knop.

Zoals je op de afbeelding ziet, is de button niet alleen in het rood verkrijgbaar, maar nog in 7 andere kleuren! Je kan hem ook zelf inkleuren als je wilt, of er een leuke of toepasselijke tekening op maken. De knop is draadloos dus schroef of plak hem éénvoudig op elke gewenste plek, en met dit kleine design en de mogelijke kleuren, past deze knop en elk interieur.
Niet alleen het bevestigen is eenvoudig, het toevoegen aan het Z-wave netwerk is net zo makkelijk. Druk en draai simpelweg de knop tegen de klok in open, daar zal je een soort activatie knopje vinden. Zet je home center in de leermodus en druk op het activatieknopje, of druk de Button snel 5x in, en de Home Center zal de Button vinden. Zodra je knop er in staat kan je gaan beginnen met scènes (scenario's) toe te voegen!

De knop is van degelijke kwaliteit en voelt goed aan bij het indrukken. Ook de plakstrip werkt prima op een glad oppervlak, maar ik ben zelf meer van het vastschroeven. Je kunt de Button natuurlijk ook gewoon los neerzetten, maar de kans is groot dat je dan je knop een keer moet gaan zoeken ...

KENMERKEN

Werkt met elke Z-wave en Z-wave Plus controller
Beveiligd met AES-128 encryptie
Compleet draadloos via Z-wave Plus
Programmeer tot 6 verschillende scènes
Eenvoudig en overal te installeren
Batterij gevoed
Verkrijgbaar in 8 kleuren
Passief component, geen signaal repeater

 

 

SPECIFICATIES

Batterij type: ER14250 ½AA 3.6V
Batterij duur: ongeveer 2 jaar(met max. 10 keer drukken per dag)
Gebruikstemperatuur: 0 – 40°C
EU Standaards: RED 2014/53/EU
RoHS 2011/65/EU
Protocol: Z-Wave Plus
Radio frequentie: 868.4 or 869.8 MHz EU;
908.4, 908.42 or 916.0 MHz US;
921.4 or 919.8 MHz ANZ;
869.0 MHz RU;
Bereik: tot 50m (164 ft) buiten
tot 40m (131 ft) binnen
(Houd rekening met omgeving en obstakels)
Dimensie (b x h): 46 x 34 mm
 

Installeren en toepassing van de Fibaro Button

The Button wordt vaak gebruikt in combinatie met "The Switch" van Fibaro. Met deze combinatie kun je bijvoorbeeld vanuit je bed de lichten uit doen zodat je niet in het donker je bed hoeft te zoeken. Ik denk dat iedereen dit probleem wel herkend. Deze knop is verder bijvoorbeeld ook heel goed te gebruiken als "Paniek Knop", voor bijvoorbeeld ouderen die alleen thuis wonen, zodat met 1 druk op de knop met iemand contact wordt opgenomen. Er wordt dan een push bericht gestuurd naar één of meerdere Smartphones, bijvoorbeeld die van de buurman, zoon, en/of dochter. Installeer er één in elke kamer en naast het bed, zodat de paniek knop altijd in de buurt is. In onderstaande video laat ik zien hoe je dit instelt en gaan we dat ook daadwerkelijk testen.

Met het openen van de verpakking treffen we navolgende aan;
- De knop, incl. batterij (Lipje verwijderen)
- 3x Korte handleiding in verschillende talen waaronder NL
- Bevestigingsplaatje om te plakken of te schroeven

In de navolgende video laat ik zien;
- hoe je de Button openmaakt en activeert,
- hoe je de Button toevoegt aan de FIBARO Home Center,
- hoe je de Button instelt als Panic Button,
- en hoe je een melding krijgt op je smartphone bij indrukken en vasthouden via scenes

Ik gebruik de Button zelf om o.a. het alarm in te schakelen na 30 sec, en 2x drukken voor de Scéne slapen, en het licht uit te doen beneden. Ik ben benieuwd waar jij de Button voor gaat gebruiken.

Mocht je n.a.v. dit artikel nog vragen of opmerkingen hebben, reageer dan gerust via onderstaand formulier.

Deel op Facebook

Reacties

 1. Home2Link Home2Link

  Geachte heer van Rossem, wanneer u een account aanmaakt voor uw buurman op uw FIBARO Home Center, met beperkte rechten bijv., dan kan de buurman een pushbericht ontvangen vanuit uw Home Center. Bijv. dus als er op de button gedrukt wordt. De communicatie vind dan plaatst via de Cloud. Eventueel kunnen wij u helpen dit in te stellen. MvG Home2Link.

 2. van Rossem van Rossem

  De button is duidelijk uitgelegd toch klopt er iets niet in het verhaal. Er wordt namelijk gezegd dat je een Puch bericht kan sturen naar je telefoon of die van je buurman en dat kan volgens mij niet.
  Je kan niet zomaar een telefoon toevoegen van je buurman als deze niet in je netwerk zit.
  Dit zal wel handig zijn als je de button wil gebruiken als paniek waarschuwing naar familie buiten je netwerk

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »