• Voor 17uur besteld vandaag verstuurd!
 • Zaterdag alleen op afspraak!
 • Gratis verzending vanaf €75 NL

Google Home met FIBARO in het Nederlands!

Google Home met FIBARO in het Nederlands!

Een tijdje geleden hebben wij een blog geschreven over de integratie van FIBARO met Google Home en Assistent. Dit werkte toen nog niet optimaal.... Nu de Google Home uit is in Nederland en de spraak functie verbeterd zou moeten zijn, namen wij de proef op de som!

FIBARO Google Assistent Integratie

De Nederlandse versie van Google Assistent kwam op 26 Juli 2018 uit. Volgens FIBARO werkte de Assistent ook met hun systeem, uit onze oude test bleek dat er toch nog een aantal dingen niet helemaal optimaal werkte, en zeker nog niet met de Nederlandse versie.

De Google Home (mini) is sinds kort nu ook in Nederland te verkrijgen en we waren benieuwd of de Smart Home functies nu wel in het Nederlands werken met de FIBARO Home Center. We zijn gelijk opnieuw gaan testen en begonnen met ons FIBARO account te koppelen aan de Google Assistant. Van de 42 slimme apparaten die wij op ons Demobord hebben geïnstalleerd voegde de Assistent er maar 19 toe?! De modules die werden toegevoegd waren enkel van Fibaro en voornamelijk verlichting met daarnaast een aantal scénes. Deels logisch want de Google Assistent kan niets met sensoren, dus die worden niet toegevoegd.

Hoe koppel je Google Assistent met Fibaro

Mocht je het nog niet weten, Google Assistent werkt ook met iPhone. Dit gaan we laten zien en gebruiken. Installeer nu eerst de Google Home en Google Assistent App (Android standaard geïntegreerd.) Aangezien plaatjes toch het beste werkt, leggen we alle stappen hiermee uit;

Klik op Google Home en check of je met hetzelfde e-mail adres als je Fibaro Remote ID bent ingelogd;

 

Ga dan naar de Google Assistent App en navigeer naar je Instellingen, en scroll naar beneden;

 

Via het menu in "Bediening voor in huis" kies je "Accounts Beheren" en zoek je de "FIBARO Smart Home" service;

 

Als je deze aan klikt wordt je geleid naar het Fibaro ID login. Vul je e-mail en wachtwoord in, klik op Gereed, en de koppeling wordt gemaakt en je apparaten toegevoegd;

 

Je kunt eventueel nog bijnamen van apparaten invullen en in kamers indelen. En je bent klaar voor gebruik;

 

Het gebruik

Op een iPhone moet je de Google Assistent App eerst openen voordat je deze kunt gebruiken. Op een Android "luistert" de Google Assistent altijd mee. Je kunt je vraag beginnen met "Okey Google" of je klikt op het microfoontje.

De test begon simpel met de vraag:

"Verlichting aan"

Vervolgens werd alles aangezet inclusief het alarm en de Wall Plug. Dat was niet helemaal de bedoeling.... Het probleem lag niet bij Google Home maar bij het feit dat onze Wall Plug en alarm werden gezien in ons FIBARO systeem als verlichting. Zorg dus dat je in je Fibaro Home Center bij Apparaten de Geavanceerde instellingen even checkt bij "Gecontroleerd Apparaat", en zet deze desnoods op "Ander Apparaat"!

Volgende poging:

"Verlichting aan"

Dit keer ging alleen de verlichting aan! YES!
Nu een iets moeilijkere vraag...

"Zet de hal lamp aan"

Ook dit werkte! De Assistent is dus nu al beter uit de verf gekomen als de vorige keer dat we dit probeerde. Verder hebben we speciaal voor de test een scéne gemaakt om het rolgordijn te openen aangezien deze modules niet werden toegevoegd. Hiervoor hebben we een blokscéne gemaakt met als "trigger" de FIBARO Button.

"Start rolgordijn open"

Toen het rolgordijn open ging was voor ons de test al geslaagd. De vorige keer dat we de Google Assistent testte met FIBARO werkte dit erg minimaal en verstond de Assistent de dingen die werden gevraagd verkeerd.

 

Wij hebben overigens tot op heden niet gemerkt dat de koppeling tussen FIBARO en Google Assistent wordt bijgewerkt wanneer je wijzigingen doorvoert of apparaten toevoegt aan je FIBARO Home Center. De enige manier is dan je Account te ontkoppelen, en opnieuw te koppelen. Alle wijzigingen qua Bijnamen en Kamers gaan dan verloren!
UPDATE 10-5-19: vraag "Hey Google, Sync apparaten" en je nieuwe apparaten worden bijgewerkt!

Conclusie

Uit onze test blijkt dat stembediening met de Google Assistent behoorlijk is verbeterd en dat de opties verbreed zijn in vergelijk met de vorige test. Het enige probleem waar we tegen aan liepen was dat niet al onze FIBARO modules werden toegevoegd, zoals de Rollershutter, Swipe, Button, Keyfob, de Heatcontroller en nog een aantal andere modules van andere merken. Dit is dus deels te ondervangen door de functies als blokscénes toe te voegen zoals we bij het voorbeeld met het rolgordijn hierboven hebben gedaan.

Uiteindelijk zijn we zeer te spreken over het resultaat en de werking, en is het een echt waardevolle toevoeging voor je Smart Home!

 

Deel op Facebook

Reacties

 1. Monique Monique

  Hallo. Ik heb voor het eerst een Fibaro wall plug. Deze proberen te koppelen in Google Home via deze plaatjes maar
  Ik krijg het niet voor elkaar om de Fibaro wall plug te koppelen aan Google Home. Google Home zegt plug is gekoppeld en moet dan door linken naar Fibaro ID maar dan komt er een pop up met oeps er gaat wat verkeerd probeer het later opnieuw. Maar dat komt steeds opnieuw. Dus krijg het nier voor elkaar. Moet er niet eerst iets bij Fibaro is worden ingevuld of aangemeld. Dit komt helemaal niet in het verhaal voor. Bij slimme stekkers van een ander merk moet dit wel. Ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat er moet gebeuren om de stekker te laten werken met Google home

 2. Home2Link Home2Link

  Hallo Gerry,
  Bij ons werkt het gewoon weer als je in je Cloud ID Integrations op Active zet. Lukt het bij jou niet maak dan een ticket aan bij Fibaro, dan bekijken ze je account (kunnen wij niet)

 3. Claes Claes

  Hi home2link,
  Probleem voor te koppelen is er nog steeds. Heeft u ondertussen al feedback gekregen van Fibaro?

 4. Home2Link Home2Link

  Wat je nog even kunt checken en proberen is of in je Fibaro Cloud ID (pijltje naar rechts bij je Home Center, Integrations op Active staat?

 5. Home2Link Home2Link

  Helaas Peter,

  Sinds de laatste update van FIBARO werkt de koppeling niet meer tussen HC2 en HCL en Google Assistant. Wordt aan gewerkt door FIBARO hoop ik. In ieder geval een request uitgezet naar FIBARO.

 6. peter peter

  hi Home2Link,

  Rechten zijn goed op mijn HC2
  Via de google home app voeg ik apparaat fibaro home toe en kom ik bij mijn Fibaro ID login en ik login, vervolgens krijg ik de melding fibaro acount linken.
  Maar gaat dan terug naar apparaat instellen en kan ik de fibaro niet als toegevoegd terug vinden.

 7. Home2Link Home2Link

  Hallo Peter, heb je de oplossing die we Gert-Jan hebben geboden toegepast. Dus Cloud-ID van Fibaro gebruiken bij koppeling met Google? Kijk ook eens naar de instellingen van je Fibaro HC2 of Lite? Staat bediening op afstand aan? Heeft het account de juiste rechten. Kunnen vele dingen zijn zeg maar.

 8. Peter Peter

  Het zelfde respond krijg ik als GERT JAN, hij gaat fout bij het updaten!! Dus na "plaatje 15" simpel gezegd

 9. Home2Link Home2Link

  Hallo Gert-Jan,

  Wanneer het Fibaro systeem operationeel is en werkt met de App op je Smartphone, kun je deze met Google Home verbinden. En dat kan maar met één Google account.

  Kijk eens in GH onder account instellingen, Assistent, Bediening voor in huis, onder Apparaten of daar Fibaro tussen staat.

  Staat deze er niet tussen, voeg deze dan toe via het Plusje. Zoek Fibaro, en maak verbinding. Daarna worden de login gegevens gevraagd van de Fibaro Cloud (niet lokale login gegevens!)
  Vul deze in. En dan verschijnt de Fibaro koppeling.

  Daarna, Hey Google, sync apparaten. En vervolgens verschijnen je apparaten. Dit doe je elke keer als je nieuwe apparaten aan Fibaro toevoegt.

  Hoop dat dit helpt.
  MvG Home2Link

 10. GERT JAN GERT JAN

  Bij mij recht googel bij het linken updaten van fibaro smart home account controleer de verbinding. Ik krijg geen link gemaakt

 11. Jan Jan

  Waarom moet het email adres van de Google assistent en van het Fibaro id hetzelfde zijn? -> Home2Link: dat is het advies van Fibaro. Wij hebben het niet getest met een ander e-mail adres, maar je kunt het proberen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »